תחרות פורים • קוראסונים בטעם גבינה – חיה, אלעד

חיה No Comments on תחרות פורים • קוראסונים בטעם גבינה – חיה, אלעד
21:50
23.04.24
בנצי לייזרוביץ No Comments on גל חום בחול המועד: הסימנים לפגיעות חום ודרכי המניעה

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

החומרים:
1 ק"ג קמח
1 קוביית 'שמרית'
6 כפות סוכר
1 כוס מים פושרים
2 מרגרינה ללא מלח / מחמאה / (ניתן להחליף מרגרינה אחת בכוס שמן)
4 ביצים

להברשה:
1 ביצה
לציפוי לאחר האפייה:
סירופ:
2 כוסות מים רותחים
2 כפות תמצית וניל
מיץ מלימון שלם
1 וחצי כוסות סוכר

אופן ההכנה:
מערבבים במיקסר או ביד: קמח, שמרים, סוכר, מים, מרגרינה וביצים, משאירים להתפחה, לאחר התפיחה מחלקים ל-4 חלקים, מרדדים כל חלק לעלה וחותכים לאורך ולרוחב למשולשים (כמו פיצה), ככל שחותכים יותר משולשים כך הקרואוסונים יותר קטנים.
מגלגלים כל משולש מהצד הרחב לצד הצר, ז"א מבחוץ כלפי פנים.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה
מברישים בביצה (ניתן גם לזרות שומשום)
אופים עד להשחמה קלה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות

מיד לאחר האפייה, טובלים מהר משני הצדדים בסירופ חם של סוכר, מים, וניל ולימון – שהורתחו בסיר.
מוציאים ומניחים לצינון.

הקרואוסונים טובים בהקפאה

DSC05584

DSC05551

DSC05552

DSC05581



0 תגובות