ניחוחות שבת עם מירי זורגר • ט אלול תשע"ד

    מירי זורגר 1 Comment on ניחוחות שבת עם מירי זורגר • ט אלול תשע"ד
    12:46
    19.04.24
    אבי יעקב No Comments on הלכה למעשה: מרן הגאב"ד הגר"מ גרוס בדרשת שבת הגדול | צפו

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    פשטידת אטריות לראש השנה

    המצרכים:
    1 חבילת אטריות רחבות
    3 ביצים
    1/2 כוס דבש
    1 כוס סוכר חום
    6 תפוחי עץ גרני סמית קלופים

    אופן ההכנה:

    1. חותכים את תפוחי העץ לקוביות, ומטגנים עם מעט שמן וסוכר חום את קוביות תפוחי העץ.
    2. מבשלים את האטריות ע"פ הוראות היצרן לדרגת "אל דנטה"
    3. מוסיפים אל האטריות המבושלות את הביצים, דבש, תפוחים מוקפצים והסוכר ומערבבים היטב.
    4. מעבירים את הבלילה אל תבנית שקעים או תבנית אינגליש קייק.
    5. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 40 דק' או עד להשחמה.

    כרוב סגול מאודה

    המצרכים:
    1 כרוב סגול בינוני
    מלח
    פלפל שחור
    3 – 4 כפות דבש
    שומשום לבן

    אופן ההכנה:
    1. חותכים את הכרוב לרצועות דקות ומטגנים עם מעט שמן את הכרוב עד לאידוי, והמראה שלו סמרטוטי.
    2. מתבלים במלח פלפל ומוסיפים את הדבש בסוף ומערבבים.
    3. כשהתבשיל מקבל בועות ניתן לכבות את האש.
    4. מפזרים שומשום לבן מעל ומגישים.

     

    עוגת דבש ושטרויזל

    מצרכים
    1/2 כוס דבש
    6 ביצים
    1/2 כוס שמן
    1/2 כפית קינמון
    4 כפות נס קפה
    1 כוס מים רותחים
    2 כוסות קמח תופח
    1 כפית סודה לשתיה
    1 כוס סוכר חום

    לשטרויזל
    100 גר' קמח
    50 גר' סוכר חום
    1/2 כפית קינמון
    100 גר' מרגרינה קרה

    אופן ההכנה
    בקערה מניחים את הדבש החלמונים הקפה השמן והקינמון מערבבים ושופכים מעל את המים הרותחים לאט תוך כדי ערבוב
    מוסיפים את הקמח והסודה לשתיה ומערבבים
    מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב
    מאחדים מסות בתנועות קיפול ומעבירים לתבנית עגולה בקוטר 26
    הכנת השטרויזל
    במעבד מזון מעבדים את המצרכים למסת פירורים ומפזרים מעל
    מכניסים לתנור שחומם מראש ל 160 מעלות ואופים כשעה או עד שקיסם יוצא יבש

     

    סלמון בדבש

    מצרכים
    6 פילטים של סלמון טרי במשקל 150 גר' כל אחד
    1/3 כוס דבש
    3 כפות חרדל
    3 כפות סויה
    2 שיני שום כתושות
    1/2 כפית מלח
    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    להגשה
    1 חב עלי סלק קצוצים גס ללא החלק הלבן

    אופן ההכנה

    הכנת המרינדה
    מערבבים את המצרכים ומשרים את הסלמון כשעה במרינדה
    מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הדג תחילה על הצד עם העור כ 3 ד'
    א"כ הופכים ומטגנים כ 2 ד על הצד השיני
    מטגנים כך את כל המנות ומסדרים בתבנית אפיה
    שופכים על המנות את הרוטב שנשאר ואופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות כ 4 ד'
    מגישים חם או בטמפרטורת החדר

    הכנת עלי הסלק
    מעבירים את עלי הסלק הקצוצים גס אל המחבת שהסלמון טוגן בה ומטגנים כ 2 ד' עד שעלי הסלק מאבדים מנפחם

    הגשת המנה
    מעל צלחת מסדרים ערמה מעלי הסלק ומעל מניחים מנת סלמון

     

    לחמניות הפתעה

    מצרכים
    1 ק"ג קמח
    50 גר' שמרים
    1 כפית מלח
    2 ביצים
    100 גר' חמאה
    3/4 כוס שמן
    4 כפות סוכר
    2 כוסות מים

    למלית
    "שוקולד השחר"

    אופן ההכנה

    הכיני בצק מהמצרכים הנ"ל ושימי להתפיח להכפלת הנפח כשעה
    קרצי מהבצק פיסות של כ 30 גר שטחי וזלפי מלית שוקולד השחר
    סגרי וגלגלי
    הניחי בתבנית שקעים משומנת
    הברישי בביצה ופזרי שדים פרוסים
    אפי עד להשחמה
    הלחמניות מעולות בהקפאה

    סלסילות עלי סיגר במלית סלט סלמון

    מצרכים

    לסלסילות
    1 חב עלי סיגר או טורטיות
    שמן לטיגון עמוק

    לסלט
    500 גר' פילה סלמון

    לתיבול
    11/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
    1/2 כפית מלח
    2 כפות רוטב סויה
    1 שן שום כתושה
    1 כף סילאן

    לסלט
    6-7 צנוניות פרוסות
    1 מלפפון חתוך לקוביות
    4 בצלים ירוקים קצוצים
    1 כוס כרוב סגול קצוץ דק
    1/2 כוס חמוציות
    2 כוסות עלי ביבי

    לרוטב
    מיץ מלמון אחד
    1/3 כוס שמן
    מלח פלפל שחור גרוס טרי
    2 כפות שומשום שחור

    אופן ההכנה
    הכנת הסלסילות
    חתכי את העלים לקוביות בגודל 5 על 5 וטגני בשמן עמוק עם פורמה בגודל הרצוי
    הכיני את הדג
    תבלי את הדג. השרי כחצי שעה לספיגת טעמים
    חממי מעט שמן במחבת וטגני קלות את חתיכות הדג
    הכיני את הסלט
    שימי את המצרכים בקערה
    את מצרכי הרוטב ערבבי היטב ושפכי מעל הסלט
    ערבבי בעדינות

    הרכבת המנה
    בכל סלסילה הניחי כף סלט ומעל הניחי כמה חתיכות דג
    פזרי שומשום והגישי
    המנה מוגשת קר

    סלט בורגול מעניין

    מצרכים
    1 כוס בורגול מושרה ב 2 כוסות מים חמים לשעה
    מלח פלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
    1 כף שמן

    לתוספות
    1 בצל מטוגן
    1 בטטה חתוכה לקוביות מטוגנת עד להשחמה
    50 גר' חמוציות
    30 גר' גרעיני חמניה
    30 גר' גרעיני דלעת
    30 גר' צנוברים
    להגשה 1/2 כוס רוטב צילי אלף האיים

    אופן ההכנה
    הכנת התוספות את הגרעינים טגני במחבת יבשה עד להשחמה
    הוסיפי את החמוציות וערבבי
    הוסיפי את הבצל והבטטה אל הבורגול המושרה ערבבי טעמי ותקני תיבול

    הרכבת המנה
    בצלחת מרכזית או בכוסות אישיות שימי את סלט הבורגול
    שפכי מעל רוטב וסיימי בפיצוחים
    קשטי בעלי מקרו חרדל והגישי



    1 תגובות

    מיין תגובות
    1. 1

      שמעתי לא מההתחלה. היה נשמע מעולה.
      אשמח אם מירי תוכל להסביר- איך עושים סלסלה מטורטיה

      או מעלי סיגר [עדיפות לטורטיה].

      האם הבנתי נכון שמדובר במנה אישית?
      תודה