למביאסי מבשל: שעה עם בשר 21.07.14

    יוחנן למביאסי 2 Comment on למביאסי מבשל: שעה עם בשר 21.07.14
    12:46
    19.04.24
    אבי יעקב No Comments on הלכה למעשה: מרן הגאב"ד הגר"מ גרוס בדרשת שבת הגדול | צפו

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    כבד עוף בנוסח תאילנדי

    4 מנות

    1 בצל קצוץ

    2 שיני שום חתוכים לחצי

    2 כפות זנגוויל טרי, קצוץ

    1 כפית זירעי כמון

    1 צ'ילי, קצוץ

    4\1 כפית כורכום

    2 זירעי הל

    פלפל שחור טחון

    3 כפות מים

    500 גרם צלי בקר

    1 כף שמן מן הצומח

    500 גרם כבד עוף, שעבר הכשרה

    מלח

    1 כף מיץ לימון

    3 כפות כוסברה קצוצה

    אורז לבן מאודה-להגשה

    אופן ההכנה

    1. במעבד מזון קצצו את הבצל, שום, כמון, צ'ילי, כורכום, כוסברה וחצי כפית פלפל שחור. הוסיפו את המים בהדרגה עד שנהיה עיסה סמיכה.

    2. במחבת בינונית חממו את השמן זית, הוסיפו את העיסה ובשלו על חום בינוני עד שזה נהיה כמעט יבש- 5 דקות. הוסיפו את הצלי בקר וערבבו על אש נמוכה עד שזה נהיה סמיך- 8 דקות.

    3. במחבת גדול חממו את השמן.טבלו את הכבד במלח ופלפל ובשלו על אש בינונית- גבוהה עד שזה ישחים מלמטה בערך 2 דקות, המניחו את האש והפכו את הכבד ובשלו שוב 2 דקות.

    הוסיפו את הכבד לרוטב בשלו למשך דקה אחת, הוסיפו את מיץ הלימון וטבלו במלח ופלפל. קשטו בכוסברה קצוצה והגישו עם אורז.

     

    בישול עם בירה

    רצועות אבוקדו מטוגנות בציפוי בירה עם סלסת מנגו

    מוצרים

    1 כוס בירה

    1 כוס קמח

    2 כפות פפריקה

    2 שיני שום, כתוש

    2\1 כפית מלח

    8 סיבובים במטחן פלפל

    מיץ מלימון אחד

    שמן לטיגון

    אופן ההכנה

    להכנת ציפוי הבירה ערבבו יחד בירה, קמח, פפריקה, מלח, פלפל ושום ותנו לזה לשהות כמה שעות בצד.

    פעולות לפי הסדר: חתכו כל חצי אבוקדו ל 6 רצועות. פזרו קצת מיץ לימון טיבלו כל רצועת אבוקדו בבלילת הבירה וטגנו בשמן בחום 350 מעלות עד שזה מזהיב-בערך 3 דקות. יבשו היטב, טבלו במלח והגישו עם סלסת המנגו.

    הערה: אתם יכולים להכפיל את המתכון כמה פעמים שתרצו, תלוי בכמות הסועדים. מתכון זה מתאים ל 4-5 אבוקדוים.

     

    סלסת מנגו

    מוצרים

    1 מנגו גדול, חתוך לקוביות

    2\1 בצל סגול, חתוך דק

    חלפינו אחד נקי מגרעינים וחתוך לקוביות

    3 כפות כוסברה קצוצה

    1 כף מיץ לימון טרי

    1 כף דבש

    מלח ופלפל לטעם

    אופן ההכנה

    הניחו את כל המרכיבים בקערה וערבבו היטב. הניחו בצד לפחות 30 דקות כדי שהטעמים יתפתחו.

     

    קורקבן עוף ים-תיכוני

    מנות 4-6

    1 קילו קוקרבן עוף נקי

    6 גמבות קצוצות לקוביות

    3 בצלים קצוצים

    6-8 צ'ילי חריץ חתוך- עם הגרעינים

    1 שום כתוש

    1 שימורי עגבניות אטלקיות חתוכות

    1 בקבוק יין אדום

    1 כף שמן זית

    4 כפיות סוכר

    2 צלי עוף ו-1צלי בקר

    אופן ההכנה:

    אפשר לבשל בסיר לחץ למשך שעה. או הכניסו הכל לתוך סיר סגרו והניחו על הגז, בשלו למשך 2-3 שעות עד שהקורקבן רך.הסירו את מכסה הסיר אחרי השעה הראשונה כך שהרוטב יהיה סמיך.

     

    מעורב ירושלמי

    4 מנות

    2 כפות כורכום

    1 כפית פלפל שחור

    1 כף גרגירי פלפל אנגלי

    4\1 כפית קינמול טחון

    4\1 כפית אגוז מוסקט טרי

    250 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות

    250 גרם לבבות עוף שטופים וחצויים לחצי

    250 גרם כבד עוף ,שטוף, מוכשר וחתוך גס

    2 בצלים גדולים חתוכים גס

    2 כפות שמן זית כתית מעולה

    מלח גס- לטעם

    פיתות טריות-להגשה

    אמבה ופלפלים חמוצים-להגשה

    אופן ההכנה

    1. ערבבו כורכום, פלפל שחור, כל הטבלינים, קינמון ואגוז מוסקט בטוחן טבלינים וטחנו היטב- הניחו בצד.

    חממו מחבת ברזל 12" על אש גבוהה הניחו עליה את חזה העוף ובשלו, היפכו פעם אחת כשזה מזהיב אבל לא לגמרי מוכן בערך 2-3 דקות. העבירו לקערה -הניחו בצד. חממו שוב את המחבט ובשלו את הלבבות עוף,ערבבו מידי פעם עד שישחים אבל גם לא מוכן לגמרי, 2-3 דקות. העבירו את הלבבות לקערה עם העוף, עשו זאת גם עם הכבד.

    2. חממו שוב את המחבת והוסיפו שמן, טגנו את הבצל עד שזה ישחים ונהיה רך ושקוף- בערך דקות. הוסיפו את התבלינים שהנחתם בצד ואת העוף הלבבות והכבד עש שהכל מבושל היטב- בערך 3 דקות. להגשה: חיתכו את החלק העליול של הפיתה ומלאו בתערובת העוף. גמרו כל מנה עם תוספת של אמבה ופלפלים חמוצים.



    2 תגובות

    מיין תגובות
    1. 2

      במתכון של הקורקבנים למה הכוונה 1צלי בקר ו2 צלי עוף?

    2. 1

      אפשר גם לזרוק הכל על הגריל?
      קניתי לא מזמן גריל חדש של אמישראגז ומאז אני כבר לא ממהר להסריח מטיגון/פחמים.עד כה כל מה ששמתי עליו יצא אש, אבל אין הנחתום מעיד על פרגיתו 🙂