ניחוחות שבת עם מירי זורגר • ה תמוז תשע"ד

    מירי זורגר 1 Comment on ניחוחות שבת עם מירי זורגר • ה תמוז תשע"ד
    18:18
    28.03.24
    זמן אוויר No Comments on הסינגלים השירים והאלבומים החדשים | חדשות התעשייה

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    פאי פירות קצת אחרת

    מצרכים

    3 לחמניות אצבע

    לציפוי

    1 שמנת מתוקה

    2 ביצים

    1 כף אבקת סוכר

    מעט תמצית וניל

    להגשה

    מוס גבינה

    1 מיכל גבינה 5 אחוז

    1 שמנת מתוקה

    1/2 שקית אינסטנט וניל

    1/2 כוס אבקת סוכר

    מבחר פירות קייץ

    אופן ההכנה

    את הלחמניה פורסים לפרוסות בעובי 2 ס"מ

    את מצרכי הצפוי מערבבים היטב

    טובלים את פרוסות הלחמניה במסת הערבוב ומטגנים במחבת עם מעט שמן  או חמאה מומסת

    מטגנים כך את כל הפרוסות

    הכנת המוס גבינה

    בקערת המיקסר שמים את המצרכים וטורפים לקבלת מוס סמיך

    הגשה

    מזלפים מעט מוס על פרוסת לחמניה מסדרים פירות ומגישים

    קיש שוק בתוך לחמניה

    מצרכים

    6 לחמניות עגולות

    2 סלסלות פטריות

    4 בצלים פרוסים

    1 חציל חתוך לקוביות

    2 פלפלים חתוכים לרצועות

    1 בטטה חתוכה לקוביות

    לרוטב הקרמה

    1 שמנת מתוקה

    2 ביצים

    200 גר' גבינת קשקבל מגוררת

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    מעט אגוז מוסקט

    2 כפיות אבקת מרק ירקות שורש

    לפיזור מעל

    200 גר' גבינה צהובה מגוררת

    שומשומים בצבעים

    אופן ההכנה

    את הלחמניות מרוקנים מהחלק הרך ושומרים את המלית חתוכה קטן מיבשים ומכינים פירורי לחם או קרוטונים

    את החציל מטגנים בשמן עמוק מניחים בצד

    את הבטטות מקפיצים עד שהן רכות ומניחים בצד

    כמו כן את שאר הירקות מקפיצם בנפרד ושומרים בצד

    הכנת רוטב ההקרמה

    מערבבם את כל הצרכים טועמים ומתקנים תיבול

    הרכבת המנה

    מסדרים את הלחמניות על תבנית אפיה

    ממלאים את הלחמניות בקצת מכל סוגי הירקות

    שופכים מעל את הרוטב ומפזרים גבינה ושומשומים

    אפיה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 20 ד' או עד להשחמה

    סלט פטריות ושעועית ירוקה

    מצרכים

    1 סלסלט פטריות

    2 כוסות שעועית ירוקה

    4 כפות שומשומים בצבעים

    4 כפות חומץ בלסמי

    מלח

    פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה

    חלטי את השעועית כ 10 ד' העבירי לקערה עם קרח וצנני

    את הפטריות פרסי לפרוסות וצרבי במחבת עם מעט שמן

    סנני את השעועית חתכי ל 2 והעבירי לקערה הוסיפי את הפטריות וערבבי בעדינות

    תבלי במלח פלפל וחומץ בלסמי וערבבי שוב בעדינות

    פזרי שומשומים והגישי

    גלידת שמנת בסיסית

     

    קרם פטיסייר

    מצרכים:

    ¾ כוס סוכר

    2 חלמונים

    2 כפות שטוחות קמח

    ¾ כוס חלב

    1 מקל וניל

    20 גר' חמאה

    לגלידה

    2 מיכלי שמנת מתוקה

    2 אינסטנט וניל

    אופן ההכנה:

    טרפי את החלמונים והסוכר עד שילבינו הוסיפי את הקמח והמשיכי לטרוף

    הביאי לרתיחה את החלב השמנת והוניל ושיפכי אל תערובת החלמונים באיטיות ותוך כדי טריפה .

    העבירי את הקרם חזרה אל הסיר ובשלי על אש נמוכה תוך כדי טריפה  עד לרתיחה קלה הסירי מהאש הוסיפי את החמאה וערבבי עד להמסת החמאה

    צנני היטב

    להכנת הגלידה

    יש להקציף את השמנת והאינסטנט לקצץ רך מאוד ולהעביר לקערה

    באותו הכלי יש לפתוח את הקרם פטיסייר עד לקבלת קרם חלק

    להוסיף את השמנת המוקצפת ולערבב בעדינות עד לקבלת קרם חלק

    להקפיא בפורמה הרצויה ללילה

    להגיש עם רוטב בטעם שתירצו

    קוואקר מאפין אודי בריל

    מצרכים

    8 כוסות שיבולת שועל

    3 1/2 כוסות קמח מלא

    2 כוסות דבש

    1 1/2 כוסות שמן

    1 כוס  שומשום חום וגדול

    2 כפות סוכר וניל

    2 כפיות קינמון

    1 כפית אבקת  סודה לשתיה

    4 תפוחים מגורדים

    5 ביצים

    1 כוס סוכר

    לערבב ידנית ולשים בעטרות ניר בתבנית מאפין ולאפות בתנור שחומם מראש ל 175 מעלות כ 30 ד'



    1 תגובות

    מיין תגובות
    1. 1

      מתכון הגלידה ניראה מגרה וקל להכנה, רק מאיפה הגיע השמנת לקרם? אשמח לקבל תשובה ממי שמבינה.