- רדיו קול חי - -

סטפן לייק מכין – חלת שבלול מקמח מלא

חלה עדינה מבפנים ופריכה מבחוץ, בריאה וטעימה מאוד.

מאת האופה ושף קונדיטור סטפן לייק


המרכיבים ל-4 חלות גדולות

למריחה: ביצה טרופה
לקישוט: שומשום, גרעיני חמניות, דלעת, קצח, פרג, סובין, שיבולת שועל, פשתן…

אופן ההכנה:

1. מכניסים לקערת מערבל את כל החומרים פרט למים שמוסיפים בהדרגה עד לקבלת בצק רך וגמיש שאינו נדבק לדפנות. משהים למנוחה בקערה מכוסה ל-30 דקות.
2. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים ועושים מכל חלק גליל שמגלגלים כשבלול.
אפשרות נוספת:
מחלקים את הבצק ל-12 חלקים שווים, מקמחים שולחן עבודה ויוצרים 12רצועות (3 רצועות לכל חלה). קולעים צמה, בלי להדק חזק מידי.
3. מניחים בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה.
4. מתפיחים את החלות מכוסות במגבת במקום חמים עד להכפלת הנפח (לפחות 1/2 שעה).
5. מברישים בעדינות בביצה טרופה ומפזרים תערובת של הגרעינים לקישוט.
6. בתנור שחומם מראש ל200 מעלות אופים כ-30 דקות עד שהחלות זהובות.
7. מעבירים לרשת לצינון.
טיפ לקבלת קרום פריך יותר:
ניתן להוסיף 2 דקות אפייה כאשר התנור במצב "גריל".