מירי זורגר מציגה אוזן: בשרי או תפוחים?

    מירי זורגר No Comments on מירי זורגר מציגה אוזן: בשרי או תפוחים?
    9:52
    29.03.24
    הרב אהרן לוי No Comments on מלכודת גיוס החרדים \\ פרשת צו עם הרב אהרן לוי

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    המתכון שלפנינו הוא מתכון לאוזן המן שמתפצל לשתי אפשרויות של מליות שונות. בתיאבון.

    מצרכים לבצק

    • 2 כוסות קמח
    • 1/2 כוס מים
    • 1/2 כוס שמן
    • 1 כפית מלח

     

    מלית בשרית

    • 300 גר' חזה עוף טחון
    • 2 פרוסות פסטרמה שווארמה קצוצות
    • 2 בצלים ירוקים קצוצים
    • 3 כפות שמן
    • 3 כפות בצל מטוגן
    • 1/2 כפית מלח
    • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

     

    למלית תפוחים

    • 3 תפוחי גרנד קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
    • 3 כפות אגוזי פקאן קצוצים מעט וניל או קינמון
    • 2 כפות סוכר חום
    • 3 כפות שמן לטיגון

     

    להברשה

    • 2 חלמונים מעורבבים עם מעט מים לציפוי אוזני המן הבשרים
    • 1 כוס שומשומים בצבעים לציפוי אוזני המן תפוחים
    • 3 כפות אבקת סוכר

     

    אופן ההכנה

    • הכיני בצק והניחי למנוחה לחצי שעה

    הכנת המלית הבשרית

    • ערבבי את המצרכים והעבירי לשקית זילוף

    הכנת מלית התפוחים

    • חממי שמן במחבת וטגני את התפוחים כ- 4 ד'
    • פזרי את הסוכר החום והווניל וטגני עד שהנוזלים נספגו
    • הסירי מהאש הוסיפי את האגוזים וערבבי הכנת אוזני המן
    • רדדי את הבצק וקרצי עיגולים בקוטר 7 ס"מ
    • מלאי במרכז מלית וסגרי 3 צדדים ע"י צביטות קלות
    • העבירי לתבנית מרופדת בנייר אפייה
    • הברישי בביצה ופזרי שומשום
    • אפי בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות
    • אפי עד להשחמה
    • הכיני כך גם את מלית התפוחים
    • הברישי בביצה ופזרי אבקת סוכר
    • אפי כנ"ל


    0 תגובות