מעבר לאתר המותאם




1

מירי זורגר מציגה אוזן: בשרי או תפוחים?

מירי זורגר No Comments on מירי זורגר מציגה אוזן: בשרי או תפוחים?

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות מוקלטות

גם בפייסבוק

היום ברדיו

[daily-schedule schedule=1]

פוסטים אחרונים

תגיות

המתכון שלפנינו הוא מתכון לאוזן המן שמתפצל לשתי אפשרויות של מליות שונות. בתיאבון.

מצרכים לבצק

  • 2 כוסות קמח
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כפית מלח

 

מלית בשרית

  • 300 גר' חזה עוף טחון
  • 2 פרוסות פסטרמה שווארמה קצוצות
  • 2 בצלים ירוקים קצוצים
  • 3 כפות שמן
  • 3 כפות בצל מטוגן
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

 

למלית תפוחים

  • 3 תפוחי גרנד קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 3 כפות אגוזי פקאן קצוצים מעט וניל או קינמון
  • 2 כפות סוכר חום
  • 3 כפות שמן לטיגון

 

להברשה

  • 2 חלמונים מעורבבים עם מעט מים לציפוי אוזני המן הבשרים
  • 1 כוס שומשומים בצבעים לציפוי אוזני המן תפוחים
  • 3 כפות אבקת סוכר

 

אופן ההכנה

  • הכיני בצק והניחי למנוחה לחצי שעה

הכנת המלית הבשרית

  • ערבבי את המצרכים והעבירי לשקית זילוף

הכנת מלית התפוחים

  • חממי שמן במחבת וטגני את התפוחים כ- 4 ד'
  • פזרי את הסוכר החום והווניל וטגני עד שהנוזלים נספגו
  • הסירי מהאש הוסיפי את האגוזים וערבבי הכנת אוזני המן
  • רדדי את הבצק וקרצי עיגולים בקוטר 7 ס"מ
  • מלאי במרכז מלית וסגרי 3 צדדים ע"י צביטות קלות
  • העבירי לתבנית מרופדת בנייר אפייה
  • הברישי בביצה ופזרי שומשום
  • אפי בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות
  • אפי עד להשחמה
  • הכיני כך גם את מלית התפוחים
  • הברישי בביצה ופזרי אבקת סוכר
  • אפי כנ"ל


0 תגובות