גם פוקצ'ה גם שקשוקה • תענוג קולינרי מפנק

    אתי קצבורג 1 Comment on גם פוקצ'ה גם שקשוקה • תענוג קולינרי מפנק

    בימים האלה צריך כמו שרה אימנו בשעתו ברכה בעיסה ובצק שלא נגמר בקערה • אחרי שיש לנו בצק השמיים הם הגבול ואפשר להתחיל לחגוג עם תוספות • בוקר טוב פוקצ'ה

    צילום: שמרית
    7:00
    19.04.24
    חדשות קול חי No Comments on דיווחים זרים: ישראל תקפה שורת מטרות באיראן | מתעדכן

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    פוקצ'ה מושלמת עם הפתעות  / שמרית
    חומרים ל– 4 יחידות:
    חומרים לבצק הפוקצ'ה:
    • 1 ק"ג קמח
    • 1 שמרית שמרים טריים (50 גרם)
    • 3 כוסות מים (750 מ"ל)
    • 1 כפית סוכר
    • 3 כפות שמן זית
    • 100 גרם גבינת קשקבל מגוררת דק
    • 1 כף פטרוזיליה
    • 1/2 כף אורגנו יבש
    • 1 כף מלח

    חומרים לשקשוקה:
    • 4 כפות שמן זית
    • 2 שיני שום קלופות
    • 1 פלפל חריף פרוס (לא חובה)
    • 4 עגבניות קלופות, חתוכות לקוביות
    • 1 כף פפריקה מתוקה
    • קורט מלח, פלפל שחור
    • 12 חלמונים
    לעיטור: בצל ירוק, בזיליקום קצוץ

    אופן ההכנה:
    1. בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים קלות את הקמח, הסוכר והשמרים, מוסיפים את המים והשמן ולשים במהירות בינונית כ-6 דקות עד לקבלת בצק אחיד ודביק מעט.
    2. מוסיפים את הגבינה, המלח ועשבי התיבול ולשים כ- 3 דקות נוספות.
    3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, הופכים אותו בתוך הקערה כך שיכוסה בשמן מכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ומשהים כשעה.
    4. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים, כל חלק מרדדים לעלה אליפטי. מניחים כל עלה על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כחצי שעה.
    5. יוצרים גומות בבצק (עם קצות האצבעות), מזלפים על הבצק שמן הזית. אופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות כ־12 דקות, עד לקבלת מרקם מעט קשיח בחלק העליון של העלה.
    6. הכנת השקשוקה: מחממים מחבת עמוקה, מוסיפים את שמן הזית, שיני השום והפלפל החריף ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את העגבניות ומבשלים תוך כדי ערבוב כ- 5 דקות עד לקבלת רוטב אחיד. מוסיפים את התבלינים ומבשלים 5 דקות נוספות.
    7. מוציאים את הפוקאצ'ות מהתנור. מניחים במרכז כל פוקאצ'ה מתבשיל העגבניות ומניחים מעל 3 חלמונים. מחזירים לתנור ל־15 דקות נוספות. מוציאים, מפזרים בצל ירוק או בזיליקום ומגישים חם.



    1 תגובות

    מיין תגובות