טונה בטטה וכרשה בפשטידה אחת מושלמת

    מירי זורגר No Comments on טונה בטטה וכרשה בפשטידה אחת מושלמת

    אין כמו ארוחות בוקר מפנקות בחולו של מועד • כאלה שתוכננו מראש וזה דורש מכם רק פתיחה של דלת המקפיא וחימום קל • והכי חשוב בלי תפוח אדמה אחד לרפואה מסקרן לא?

    אילוסטרציה
    13:07
    18.04.24
    אתר קול חי No Comments on בהפתעה: כש"ביבי" עלה לשידור והבהיר שיתקוף באיראן

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    המתכון הזה מיועד לאלה שאוהבות לפנק בבקרים של חול המועד, או סתם ארוחה חלבית פסחית למהדרין.
    וכן לאלה שהמטבח שלהם כבר כמעט כשר והן רוצות להתחיל למלאות את המקפיא עם דברים שווים

    פשטידת טונה בטטה וכרשה:
    תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ

    לבצק:
    110 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
    1/2 כוס + 1 כף (60 גרם) קמח תפו"א
    1/2 כפית מלח
    1 חלמון
    1/2 1 כפות מים

    למלית:
    1/2 ליטר מים
    מלח ופלפל
    1 קופסה (160 גרם) טונה בעישון טבעי, מסוננת
    2 בטטות בינונית, קלופות וחתוכות לקוביות
    1 כף שמן זית
    1 כרשה, פרוסה
    1.5 מכל שמנת לבישול או שמנת צמחית
    4 ביצים, טרופות
    1/4 כפית אגוז מוסקט טחון (לא חייבים)

    אופן ההכנה:
    הבצק:
    מכניסים את כל מרכיבי הבצק למעבד מזון בעל להב סכין ומעבדים בפולסים עד שנוצר בצק.
    מוציאים למשטח עבודה, אוספים לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לשעה.
    מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את התבנית.

    המלית:
    יוצקים את המים לסיר בינוני, מוסיפים כפית מלח ומביאים לרתיחה. מוסיפים את קוביות הבטטה ומבשלים כ-5 דקות, עד שהן מתרככות מעט. מסננים ומניחים בצד.
    מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הכרשה כ-5 דקות, עד הזהבה. מתבלים במלח ובפלפל ומסירים מהכיריים.
    שמים בקערה את השמנת, הביצים ואגוז המוסקט וטורפים היטב. מתבלים במלח ובפלפל.
    מוציאים את הבצק מהמקרר, מסירים את הניילון הנצמד, מרדדים לעלה בעובי של כחצי ס"מ, הגדול מעט מקוטר התבנית.
    מרדדים במערוך ומניחים בתבנית. מהדקים לבסיס ולדפנות.
    מסדרים מעל לבצק את קוביות הבטטה, פרוסות הכרשה והטונה. יוצקים את בלילת הביצים והשמנת ואופים כ-45 דקות, עד הזהבה. מגישים חם.
    אפשר לאפות את הפשטידה הזו גם ללא הבצק:
    משמנים תבנית חרס או פיירקס.
    מסדרים את הירקות בתבנית,
    יוצקים את הבלילה ואופים כחצי שעה, עד הזהבה.



    0 תגובות