לפתיחת השבוע בטעם מתוק אנו מגישים מתכון מעטפות גבינה חלומיות (כ- 15 מאפים בינוניים) עם מתכון חזק של השף-קונדיטור אפרת ליבפרוינד
לבצק שמרים:
150 גרם מזולה רכה לאפייה בטעם חמאה
1/2 כוס סוכר
3/4 כוס חלב או מים
3 ביצים
500 גרם קמח
1/2 כפית מחוקה מלח
25 גרם שמרים טריים
3 כפות מים
למילוי:
1 חפיסה גבינת 'טוב טעם'
1 מכל גבינה לבנה 5% שומן (250 גרם)
5 כפות סוכר
2 כפיות תמצית וניל איכותית
2 חלמונים
להברשה:
2 ביצים
4 כפות שמנת מתוקה
1 כף שמן
1 כף סוכר
הכנת הבצק: בקערת המיקסר מפוררים את השמרים הטריים. מוסיפים את המים והסוכר ומניחים לתסוס כ- 10 דקות. מוסיפים את המזולה ואת שאר החומרים ולשים כ- 10 דקות עד לקבלת בצק רך. אם מתקבל בצק דביק מדי אפשר להוסיף עוד מעט קמח. מניחים לתפיחה שעה במקום חמים.
הכנת המלית: מערבבים בקערה את כל החומרים.
הכנת המעטפות: מרדדים את הבצק לעלה דק על משטח מקומח. חותכים את העלה לריבועים שמידותיהם כ- 12על 12 ס"מ. מניחים תלולית קטנה מן המלית במרכזו של כל ריבוע. אוספים את קצוות הריבוע ומהדקים היטב.
מערבבים את חומרי ההברשה. מברישים את המעטפות ואופים אותן כ- 35 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות. 10 דקות לפני תום האפייה מברישים שנית את המעטפות בתערובת הביצים והשמנת. מקררים מעט ובוזקים אבקת סוכר.
אוי, כמה בתיאבון יהיה לכם—