- רדיו קול חי - -

במרקם קטיפה • עוגת גבינה אפויה ומדהימה

בתוכנית ניחוחות שבת האחרונה הגשנו מתכון חדש לעוגת גבינה אפויה וטעימה שמפנקת בסוף כל ארוחה.

מצרכים
לבצק
300 גר' קמח
200 גר' חמאה
100 גר' א סוכר
1 ביצה

למלית
750 גר' גבינה
1 1/2 כוסות א סוכר
1 שמנת מתוקה
2 אינסטנט וניל
3 ביצים

לציפוי
1 שמנת חמוצה
1/2 כוס א סוכר
אופן ההכנה

מכינים בצק מהמצרכים הנ"ל. שמים את כל המצרכים במעבד מזון מלבד הביצה ומעבדים למסת פירורים. מוסיפים את הביצה ומעבדים עד לקבלת בצק. עוטפים בנילון נצמד ומניחים לחצי שעה במקרר. מרדדים לעלה דק ומרפדים תבנית בקוטר 20 ס"מ. דוקרים במזלג ואופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה.

הכנת המלית

מקציפים קלות בקערת המיקסר  את השמנת מתוקה, מוסיפים את שאר המצרכים ומעבדים לקרם חלק,  מעבירים את מלית הגבינה אל התבנית עם הבצק האפוי, אופים 10 ד' בחום גבוהה 180 מעלות ולאחר מכן מנמיכים את החום ל 160 מלות ואופים שעה נוספת, מצננים, מכינים ציפוי ומערבבים את השמנת עם הא סוכר ומצפים.

בתיאבון-