- רדיו קול חי - -

דג סלמון בטעם מעושן \\ ניסי גולדרייך

מרכיבים:

פילה סלמון מחולק למנות
2 כפות שמן שומשום יפני
כף חומץ בלסמי
2 כפות רוטב סויה
2 כפות דבש
כף חרדל דיז'ון
חצי כוס שמן זית איכותי
רבע כוס מיץ מלימון
כפית פלפל שחור גרוס
כפית מלח גס
צרור עלי בזיליקום
חופן זיתי קלמטה
5 עגבניות שרי חצויים

הכנה:
1 מחממים תנור ל200 מעלות
2 בקערה שמים את כל המרכיבים מלבד הבזיליקום הפלפל והמלח ומערבבים היטב
3 מניחים את הסלמון בתבנית אפיה ושופכים את הרוטב על הדג ומעסים אותם
4 מניחים עלי בזיליקום על הדג ומפזרים את הזיתים והעגבניות שרי ומתבלים במלח ופלפל ומכניסים לתנור ל12 דקות בדיוק

בתאבון