מכינים את סעודות הפסח "במטבח של מירי" | צפו

    חיה ספיר 3 Comment on מכינים את סעודות הפסח "במטבח של מירי" | צפו

    השפית והקונדיטורית, מירי זורגר בעוד פרק מיוחד של תוכנית האוכל הנצפית ביותר "במטבח של מירי" המוגשת מדי יום חמישי ב"קול חי" בסדרת מתכונים טעימים ומיוחדים המתאימים למנות הסעודה בחג הפסח | הפעם: רולדת תפוחים, עוגיות שקדים טעימות, שוקיים עוף בתפוחי אדמה ובטטה במתכונים שמתאימים לכולם | צפו

    צילום: הני זורגר. צילום והפקות וידאו
    22:46
    23.04.24
    הרב אייל אונגר No Comments on איך נראה את ההצלחה בשגרת החיים

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    צילום ועריכה: הני זורגר צילום והפקת וידאו

    שוקיים עוף בתפוחי אדמה ובטטה

    מצרכים:

    10 שוקיים עוף חלוטים ומנוקים

    למרינדה

    1 1/2 כפיות מלח

    2 כפות פפריקה מתוקה

    1 כפית גריל עוף

    1 כפית אבקת שום

    1 כף סילאן

    2 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה

    מלח פלפל שחור גרוס טרי

    1/2 כוס שמן

    1/2 כוס מים

    לירקות

    4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות

    2 בטטות חתוכות לקוביות

    2 בצלים פרוסים דק

    2 גמבות קצוצות

    2 גזרים פרוסים דק

    1/2 כוס שמן

    1 1/2 כפיות מלח

    מעט פלפל שחור

    אופן ההכנה

    ערבבי את מצרכי המרינדה והשרי את השוקיים כשעה לפני הבישול

    בסיר רחב ושטוח טגני את הבצלים והגמבה עד להשחמה קלה הוסיפי את הגזר וטגני עד להשחמה קלה של הבצל

    בתבנית מתאימה הניחי את קוביות הבטטה והתפוחי אדמה

    את תערובת הירקות שטיגנו העבירי מעל תפוחי האדמה והבטטה החתוכים. תבלי וערבבי

    את השוקיים שהושרו וסדרי מעל הירקות

    כסי בנייר אפייה ומעל נייר כסף

    אפיה כשעה וחצי בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות

    הסירי את הכיסוי והשחימי עוד כ 15 דקות


    רולדת תפוחים לפסח

    מרכיבים:

    6-7 תפוחים יונתן מתוקים קלופים וחתוכים לקוביות

    3 כפות סוכר

    1 כפית סוכר וניל

    1 כוס אגוזי פקאן קצוצים

    לרולדה

    5 ביצים

    5 כפות קמח תפוחי אדמה

    4 כפות סוכר

    1/2 כוס שמן

    חצי כוס מיץ או מחית תפוחי עץ

    1/2 כפית אבקת אפיה

    אופן ההכנה

    מכינים את התפוחים

    במחבת מחממים שמן ומעבירים את התפוחים. מטגנים תוך כדי ערבוב כ 5 ד'

    מפזרים סוכר חום וסוכר וניל ומגנים כ 10 ד' או עד שהתפוחים מקורמלים ושחומים

    מעבירים לקערה ומצננים

    פורסים את התפוחים מעל תבנית מרופדת בנייר אפיה ומפזרים פקאנים

    מכינים את הרולדה

    מקציפים חלבון וסוכר לקצב יציב

    בכלי נפרד מערבבים את שאר המרכיבים

    מאחדים מסות בתנועות קיפול

    מורחים מעל התפוחים

    אפיה בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות עד להשחמה


    עוגיות שקדים איטלקיות לפסח

    מרכיבים (לכ-25 עוגיות):

    1 חלבון

    1/8 כפית מלח

    1/2 כפית דבש נוזלי

    1/2 1 כוסות (160 גרם) שקדים טחונים לאבקה

    כ-2/3 כוס (140 גרם) סוכר

    כ-1/2 כוס (70 גרם) אבקת סוכר מנופה

    לקישוט: כ-1/4 כוס (25 גרם) שקדים פרוסים




    3 תגובות

    מיין תגובות
    1. 2

      מושלםםםםםםם!!!!!!!!!!!!!
      אין על מירי!!!!!!!!