לאוהבי הבשר: שבעה מתכונים משובחים לבשר

    נתי קאליש No Comments on לאוהבי הבשר: שבעה מתכונים משובחים לבשר

    כשבחוץ כל כך קר אין דבר יותר טוב מלברוח למטבח החמים ולהסתער על ההכנות לשבת | בדיוק לשם כך מגישה השפית מירי זורגר שבעה מתכונים משובחים למגוון מנות בשריות עסיסיות

    ניחוחות שבת
    12:10
    19.03.24
    מוטי הלפרין No Comments on 'חוק הרבנים' נגנז: ההתנגדות בקואליציה והמשמעות

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    אוסובוקו בירקות שורש

    מצרכים:

    6 מנות של  אוסובוקו 

    1/2 שורש סלרי חתוך לקוביות

    5-6 גבעולי סלרי קצוצים 

    3מ כפות פטרוזיליה קצוצה

    3 גזרים חתוכים לקוביות

    1 קולרבי חתוכים לקוביות

    מלח פלפל שחור גרוס טרי

    500 מ"ל ציר עוף

    3-4 עלי דפנה

     אופן ההכנה:

    את מנות האוסובוקו תבלי במלח פלפל וטגני בשמן חם משני הצדדים בסיר בו תבשלי את התבשיל, הוציאי את מנות האוסובוקו לאחר שטוגנו לכלי אחר, הוסיפי אל הסיר את הירקות הקצוצים וטגני עד להשחמה קלה, הניחי את מנות האוסובוקו על הירקות, הוסיפי את הציר אל ירקות השורש, הוסיפי יין הביאי לרתיחה, בשלי כשלוש שעות  או עד לצמצום הנוזלים, טעמי ותקני תיבול, הגישי עם פירה.

     

    שוק טלה במלית מעושנת

    מצרכים:

    1 שוק טלה מפולט רק בקטע של הקרע

    1 חוט שפגאט 

    למלית:

    3 בצלים קצוצים דק מטוגנים להשחמה

    300 גר' פסטרמה שוורמה קצוצה לקוביות מטוגנת להשחמה

    500 גר פסטרמה חזה הודו קצוצה לקוביות ומטוגנת להשחמה

    1 צרור פטרוזליה קצוץ

    2 ביצים

    1 כפית מלח

    מעט פלפל שחור גרוס טרי

    למרינדת הציפוי:

    4 שיני שום כתושות

    1 כפית פפריקה מתוקה

    1 כפית גריל עוף

    1/2 כוס דבש

    1 כפית מלח

    מעט פלפל שחור

    אופן ההכנה:

    מערבבים את המלית למסה סמיכה  אם יבש מדי להוסיף ביצה ואם רטוב מדי להוסיף פירורים, למלא את השוק ולקשור, מערבבים את המרינדה ומצפים את השוק, אפיה בתנור שחומם מראש ל 180מעלות כשעה וחצי מכוסה, מסירים כיסוי ונותנים 10 ד' נוספות.

     

    לשון ברוטב ערמונים ופטריות

    מצרכים:

    1 לשון עגל במשקל 1 -1.5

    לבישול הלשון:

    2 בצל 

    1 שורש פטרוזליה

    1 שורש סלרי

    4-5 שיני שום

    2 גזרים

    2 קרישה

    2-3 עלי דפנה

    2-3 גרגירי פלפל אנגלי

    1-2 כפיות מלח

    1/2 כפית פלפל שחור 

    לרוטב:

    3 בצלים קצוצים

    2 סלסילות פטריות קצוצות

    2 כוסות ציר בקר או עוף

    2 כוסות ערמונים

    אופן ההכנה:

    שימי את הלשון ואת ירקות השורש בסיר, כסי במים תבלי ובשלי 3-4 שעות, קלפי את הלשון כשהיא חמה, קררי ופרסי את הלשון, חממי את הציר ובשלי את הערמונים על אש נמוכה עד שמסמיך, טגני בצל עד להשחמה, הוסיפי את הפטריות וטגני עד שמשמנות את הצבע, בתבנית או בסיר הניחי את פרוסות הלשון ומעל את הבצל והפטריות, שפכי מעל את הרוטב ואפי כשעה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, הגישי חם.

     

    כתף אפויה במרינדה

    מצרכים:

    1 נתח כתף במשקל של כ 1ץ5-2 ק"ג

    למרינדה:

    1/2 כוס דבש

    3 כפות רטב צילי

    6 שיני שום כתושות

    1/2 כוס חומץ בלסמי

    1/2 כוס שמן זית

    1/2 כוס יין לבן

    מלח 

    פלפל שחור גרוס טרי

    1 כף פפריקה מעושנת

    1 גבעל טימין

    לריפוד התבנית

    4 בצלי שאלוט פרוסים

    אופן ההכנה:

    את מצרכי המרינדה יש לחמם קלות במחבת על אש נמוכה ורתיחה עדינה, לצנן ולעסות את נתח הבקר ברוטב, להשהות לפחות ל- 4 שעות כך שמדי פעם יש להפוך את הנתח במרינדה, לחמם תנור ל 180 מעלות, לרפד תבנית עם הבצלים ומעל להניח את הנתח ולשפוך את הרוטב הנותר, לאפות חצי שעה ללא כיסוי, להוסיף 6 תפוחי אדמה חתוכים לרבעים ולערבב עם הרוטב לכסות ולאפות שעה נוספת, להסיר את הכיסוי ולתת צליה של 10 ד' נוספות, להגיש חם. 

     

    שריר בירקות שורש-בהשראת סימני ליל הסדר

    מצרכים:

    1 נתח שריר במשקל 1.5

    1 ק"ג עצמות מח

    2 שורש פטרוזליה קצוץ לקוביות

    1 שורש סלרי קצוץ לקוביות

    4-5 עלי סלרי קצוצים

    4-5 גזרים קצוצים לקוביות

    6-7 כפות פטרוזליה קצוצה

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה:

    תחילה בסיר עבה מטגנים את חלקי השריר משני הצדדים, מוציאים ומניחים בצד, מטגנים גם את העצמות, באותו הסיר שמים לטגן את הירקות מלבד הפטרוזיליה עד להשחמה, מוסיפים את הבשר והעצמות מכסים במים ומתבלים, מביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים כ 3 שעות על אש נמוכה, מגישים עם פלחי תפוחי אדמה.

     

    צלעות טלה בקראסט אגוזים

    מצרכים:

    8 צלעות טלה

    לציפוי:

    1/2 כוס חרדל

    1/2 כוס סילאן

    2 שיני שום כתושות

    1/2 כפית מלח

    מעט פלפל שחור

    לקראסט:

    2 כוסות פיסטוק

    1 בצל קצוץ מטוגן להשחמה

    2 כוסות אגוז לוז

    1/2 כפית מלח

    מעט פלפל שחור טחון

    אופן ההכנה:

    הכנת הציפוי:

    ערבבי את האגוזים עם הבצל והמטוגן ותבלי, הניחי בצד, ערבבי את החרדל הסילאן והשום ותבלי, צפי את הצלעות עם תערובת החרדל וטיבלי בתערובת הקראסט, אפי בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 10 ד'.

     

    סטייק אנטריקות בפטריות

    את המתכון הזה קבלתי מגיסי וגיסתי שהיו גרים בשוויץ, כל פעם שהיינו רוצים לנפוש היינו מוזמנים אליהם ומקבלים אירוח ברמה מאוד גבוהה. את ההבנה שלי בבשר בקר אני חייבת להם, כמו גם את המתכון הזה.

    מצרכים:

    6 סטיקים  בטמפרטורת החדר

    לתיבול

    מלח פלפל

    לרוטב:

    2 סלסלות פטריות

    2 בצלים קצוצים

    3 שיני שום כתושות

    3-4 מקלות של סלרי אמריקאי

    מלח פלפל שחור גרוס טרי

    2 כוסות ציר עוף

    אופן ההכנה:

    תחילה מתבלים את הסטייקים במלח ופלפל ומטגנים במחבת חמה מאוד לצריבה משני הצדדים, הכנת הרוטב, מטגנים בצלים עד להשחמה מוסיפים שום פטריות וסלרי קצוץ ומטגנים 5 ד' נוספות, מוסיפים את ציר העוף ומביאים לרתיחה, מתבלים וטועמים, מתקנים תיבול ומסדרים את הסטייקים התוך הרוטב, מבשלים 30 ד' על אש נמוכה מכוסה, מוציאים את הסטייקים ומצמצמים נוזלים, מגישים סטייק עם רוטב מעל פירה תפו"א.

    שבת שלום ובתיאבון!



    0 תגובות