מירי זורגר מגוונת עם מתכונים לכבוד השבת

    חיה ספיר No Comments on מירי זורגר מגוונת עם מתכונים לכבוד השבת

    כמידי שבוע ביום חמישי בתכנית 'ניחוחות שבת' מגישה השפית מירי זורגר מגוון של מתכונים ייחודיים ומפנקים | היום הגישה זורגר אחד עשר מתכונים למגוון מאכלים טעימים וקינוחים, וגם, מתכון לחזה עוף עם פירות לכבוד ט"ו בשבט | בתיאבון

    16:43
    28.03.24
    קובי פינקלר No Comments on המל"ל מזהיר: סיכון מוגבר לישראלים במדינות עוינות

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    פסטה עם סלמון מעושן בעישון חם

    מצרכים:

    500 גר' ספגטי מבושל לפי הוראות היצרן

    300 גר' סלמון מעושן 

    3 בצלים ירוקים קצוצים

    1/2 כוס מיונז

    מלח 

    פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה:

    במעבד מזון שמים את הסלמון ושאר המצרכים ומעבדים למחית חלקה, מעבירים אל הפסטה ומערבבים היטב, מגישים עם תלתלי בצל ירוק.

    פשטידת עוף ותפוחי אדמה

    מצרכים:

    שכבת תפוחי האדמה:

    6 תפוח אדמה קלופים ומבושלים לריכוך

    3 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה

    3 ביצים

    3 כפות מיונז

    4 כפוט פטרוזיליה קצוצה

    1 1/2 כפיות מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    שכבת העוף:

    1 ק"ג' חזה עוף טחון

    3 בצלים מטוגנים עד להשחמה

    2 ביצים

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    שכבת הבטטות:

    4 בטטות בינוניות קלופות ומבושלות לריכוך

    5 כפות פטרוזיליה קצוצה

    2 ביצים

    3 כפות מנונז

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    לציפוי:

    שקדים פרוסים

    אופן ההכנה:

    שכבת התפוחי אדמה:

    מעכי את תפוחי האדמה למחית חלקה הוסיפי את המיונז וערבבי, הוסיפי את שאר המצרכים וערבבי, זלפי בתבנית מרופדת בנייר אפיה על קרקעית התבנית בעובי של 2 אצבעות עד שתכוסה לחלוטין.

    שכבת העוף:

    ערבבי את רכיבי שכבת העוף וזלפי מעל הפירה, הכיני כנ"ל את שכבת הבטטה וזלפי על העוף, פזרי מעל את השקדים הפרוסים וכסי בנייר כסף, אפי כשעה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה קלה, הסירי את הכיסוי ואפי כ 10 ד' נוספות, חתכי כשקר ואז חממי לפני ההגשה.

    מאפינס קוטג'

    מצרכים:

    400 גר' קמח תופח

    1 כפית מלח

    2 גביעי קוטג'

    4 ביצים

    1 כוס חלב

    100 גר' חמאה מומסת

    1 כוס גבינה צהובה מגוררת

    1 כוס זיתים מגולענים

    לקישוט 100 גר' גרעיני חמניה או שומשומים בצבעים

    אופן ההכנה:

    בקערה ערבבי את המצרכים היבשים, מוסיפים את המצרכים הרטובים ומערבבים קלות ליצירת מסה אחידה מוסיפים את הזיתים והגבינה וערבבים קלות, מעבירים את המסה לתבנית סיליקון שקעים ומעל מפזרים גרעיני חמנייה, אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות  עד להשחמה, חשוב: לא לערבב יותר מדי.

    בולונז טונה

    מצרכים:

    1 חב ספגטי דקים

    לבלונז:

    1 בצל קצוץ

    2 גזרים קצוצים

    1 גמבה קצוצה

    1 פלפל ירוק בהיר קצוץ

    1/2 חב פטרוזליה

    1 כוס רוטב צילי

    2 עגבניות קצוצות

    3 טונה בשמן

    1רסק עגבניות

    1 כוס מים

    1/3 כוס שמן

    1.5 כפיות מלח

    1/3 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    3-4 כפיות סוכר

    1 כפית גריל עוף

    1 כפית פפריקה מעושנת

    אופן ההכנה:

    מבשלים פסטה לפי הוראות היצרן מסננים ומשמנים, מניחים בצד, בסיר סוטאז מטגנים בצל עד להשחמה קלה מוסיפים את שאר הירקות מלבד העגבנייה והפטרוזיליה ומטגנים 5 ד' נוספות, מוסיפים עגבניות ומטגנים 5 ד' נוספות, מוסיפים את שאר הרכיבים מלבד הפטרוזיליה ומתבלים, מביאים לרתיחה טועמים ומתקנים תיבול, מוסיפים את הטונה ומבשלים כחצי שעה מכוסה על אש נמוכה.

    הגשה:

    מניחים פסטה ומעל שופכים בנדיבות מהבולונז מקשטים בפטרוזיליה קצוצה.

    סלט מלפונים בשמנת עם קרוטוני חלה אפויים

    מצרכים:

    לסלט:

    6-7 מלפפונים ירוקים  חתוכים לקוביות עם הקליפה

    4 גבעולי בצל ירוק קצוצים

    1 כף שמיר קצוץ

    1 גבינה 9 אחוז

    1 שמנת חמוצה

    1/2 כוס חלב

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    לקרוטונים:

    4 פרוסות חלה חתוכה לקוביות של 1 על 1 ס"מ

    2 שיני שום כתושות

    מלח פלפל שחור גרוס טרי

    1/3 כוס שמן

    אופן ההכנה:

    את מצרכי הסלט יש להניח בקערה ולערבב קלות.

    הכנת הקרוטונים:

    יש להניח בתבנית את קוביות החלה לשפוך מעל את התבלינים ולערבב בעדינות עד לכיסוי מושלם, לחמם תנור ל180 מעלות ולאפות עד להשחמה כ 20 ד'.

    חזה עוף במלית פירות יבשים-דו קבוצתי

    מצרכים:

    4 יח חזה עוף פרוס גדול

    תיבול

    1 כפית מלח

    1 כפית פפריקה מעושנת

    1 כפית פפריקה מתוקה

    1 כף רוטב צילי מתוק

    1/3 כוס שמן

    למלית:

    2 כוסות תרד בייבי

    1 כוס אורז ריזוטו

    2 בצלים קצוצים 

    2 גזרים מגורדים דק

    1 כוס צימוקים בהירים

    1 כוס חמוציות

    1 כוס פיסטוק קלוף

    1 כוס שקדים מקלות 

    1 כוס קשיו

    1/2 כוס צנוברים

    1 כפית מלח

    מעט פלפל שחור טחון

    אופן ההכנה:

    ראשית מתבלים את החזה עוף עם התבלינים והשמן ומניחים לשעה לספיגת טעמים.

    הכנת המלית:

    מטגנים בסיר את הבצל עד להשחמה קלה, מוסיפים את הגזר ומטגנים כ 3-4 ד' נוספות, מוסיפים את האורז ומטגנים קלות, מוסיפים 2 כוסות מים ומתבלים, מבשלים עד שהאורז מוכן.

    גרנולה קורנפלקס

    מצרכים:

    1/3 כוס שמן

    50 גר' מרגרינה

    1/2 כוס סוכר

    3/4 כוס סירופ מייפל

    7 כוסות קורנפלקס

    2 כוסות גרעיני חמניה

    2 כוסות גרעיני דלעת

    2 כוסות קשיו

    2 כוסות שומשום

    2 כוסות שקדים מולבנים מקלות

    אופן ההכנה:

    את השמן המרגרינה הסוכר והמייפל ממיסים בסיר, אל הסיר מוסיפים את תערובת הפיצוחים ומערבים, משטחים בשתי תבניות גדולות ואופים כ 20 ד' בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות, מפוררים לחתיכות קטנות.

    פאי דובדבנים-מתכון ל 2 קבוצות

    מצרכים לבצק:

    300 גר' קמח

    100 גר' א.סוכר

    200 גר' חמאה

    ביצה אחת

    למלית קרם פיסטוק:

    120 גר' סוכר

    120 גר' א.שקדים

    120 גר' חמאה

    שלוש ביצים

    30 גר' קורנפלור

    30 גר' ליקר דובדבנים

    2 כפות פיסטוקים טחונים

    לקישוט:

    דובדבנים קפואים או משומרים

    אופן הכנת הבצק:

    שימי את כל המצרכים ממאבד המזון חוץ מהביצה ואבדי למסת פרורים. הוסיפי את הביצה וערבבי לבצק,עטפי בנילון נצמד והניחי במקרר לחצי שעה.

    הכנת המלית:

    במעבד מזון שימי את כל המצרכים מלבד הביצים, עבדי למחית חלקה והוסיפי את הביצים אחת, אחת ועבדי שוב לקבלת מחית אחידה.

    הרכבת המנה:

    רדדי את הבצק, רפדי תבנית בגודל הרצוי או תבניות אישיות ושימי להקפאה לשעה אחת.

    הוציאי, זלפי מהקרם שקדים קשטי בדובדבנים, אפי בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות ואפי עד להשחמה

    הרכבה:

    מעל הטארט דובדבנים הניחי את הקרם וניל כשהוא מצופה גלסאז לבן.

    קרמבל תותים ותפוחים מוקפצים

    מצרכים:

    לבצק:

    2 כוסות קמח תפוחי אדמה

    2 כוסות שקדים

    1 כוס אגוזי לוז

    2 כוסות אבקת סוכר

    1/2 כוס שמן

    2 שקית סוכר וניל

    2 ביצים

    למלית:

    6 תפוחי עץ  קלופים וחתוכים לקוביות

    1/2 כוס סוכר חום

    1/3 כוס שמן

    1 כוס אגוזי פקאן קצוצים

    2 כוסות תותים חתוכים לקוביות גדולות מושרים ב 2 כפות סוכר

    אופן ההכנה:

    את מצרכי הקרמבל יש לערבב עד לקבלת פירורים, חצי לשטח על תבנית ואת החצי להשאיר לציפוי.

    הכנת המלית:

    חממו שמן במחבת הוסיפו את התפוחים טגנו תוך כדי הקפצה כ 10 ד' הוסיפו את הסוכר חום וטגני עד לאידוי הנוזלים, הסירי מהאש הוסיפי את התותים וערבבי, הניחי על התחתית ופזרי מעל את הפירורים הנותרים אפי בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ חצי שעה או עד להשחמה.

    קרמבל דובדבנים

    מצרכים:

    1 צנצנת דובדבנים ללא הנוזלים

    לקרמבל:

    100 גר' קמח

    50 גר' אבקת שקדים

    100 גר' מחמאה

    100 גר' סוכר דמררה

    100 גר' פיסטוק או לוז

    50 גר' שיבולת שועל

    להגשה:

    קצפת ואבקת סוכר

    אופן ההכנה:

    את הדובדבנים ממלאים בכוסות עד כ 3/4 מהגובה, מכינים את הפירורים, במעבד מזון טוחנים קמח ושקדים מוסיפים סוכר וחמאה ומעבדים בפולסים למסת פירורים, מוסיפים פיסטוקים ושיבולת שועל ומעבדים לפירורים, מקפיאים 10 ד'. מפזרים את הפירורים מעל הדובדבנים, אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 20 ד' או עד להשחמה, מקשטים באבקת סוכר ופיפטת ליקר דובדבנים, אפשר להגיש עם קצפת או גלידה.

    מיני פשטידות ברוקולי ובטטה

    מצרכים:

    3 בצלים קצוצים

    500 גר' ברוקולי קפוא

    2 בטטות מגורדות

    1 חב עירית קצוצה

    1 כפית מלח

    1/2 פלפל שחור גרוס טרי

    מעט אגוז מוסקט

    1 מיכל  קוטז

    150 גר' גבינה צהובה מגוררת

    7 ביצים

    1 1/2  כוסות קמח

    לציפוי:

    שומשומים בצבעים

    אופן ההכנה:

    מטגנים בצלים עד להשחמה, קוצצים את הברוקולי ומוסיפים למחבת, מטגנים עד שהשחימו כ 15 ד' מוסיפים את העירית הקצוצה והבטטה המגוררת, מתבלים טועמים ומתקנים תיבול, מסירים מהאש, מוסיפים קמח ומערבבים, מוסיפים את הביצים הגבינה הצהובה  והקוטז ומערבבים למסה אחידה, מעבירים לתבנית שקעים מסיליקון  מפזרים שומשומים בצבעים , אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להשחמה, אופים בתבניות אישיות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות , כ 40 ד' או עד להשחמה.

    שבת שלום ובתיאבון!

     

     



    0 תגובות