מחממת את האווירה: מירי זורגר בסדרת מתכוני מרקים

    חיה ספיר No Comments on מחממת את האווירה: מירי זורגר בסדרת מתכוני מרקים

    זהו, עכשו זה רשמי, הגיע החורף ואיתו הגשם והרוח, ותכלס אין דבר יותר טוב מאשר מרק משובח בליל שבת קרירה | מירי זורגר עם תשעה מתכונים מיוחדים וטעימים לשלל סוגי מרקים לכבוד שבת | לבריאות

    ניחוחות שבת
    22:48
    16.04.24
    פנחס בינדר No Comments on הרב נויגרשל במסר מיוחד על הלילה הניסי במוצאי שבת

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    חורף, כן השבוע זכינו למערכת גשמים ארוכה שאפילו זכתה לשם המיוחד "כרמל", כך או כך, אפשר לומר שהשבוע ממש נכנסנו לאוירת החורף הקרירה ולגשם שיורד ברוך השם בשפע, וכמו בחורף, הדבר הראשון שעולה לראש כשניגשים להכנות השבת, הוא איך לא, המרק, מי שטעם יודע, שאין דבר טוב יותר ממרק חם בליל שבת גשומה וקרירה, לשם כך, השפית מירי זורגר מגישה לנו שלל מתכונים למרקים מיוחדים שיחממו את החורף הקר, בתיאבון.

    מרק עדשים ירוקות

    מצרכים:

    2 בצלים קצוצים

    7-8 שיני שום קצוצות

    1 שורש סלרי

    1 שורש פטרוזליה 

    3 כוסות עדשים ירוקות מושרות במים חמים כשעה

    5 עלי סלרי קצוצים עם העלים

    3 שיני שום כתושות לפני ההגשה

    5-6 כפות שמן לטיגון

    11/2 כפיות מלח

    1 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    מעט צילי גרוס

    1 כפית כמון

    אופן ההכנה:

    בסיר מטגנים בצל ושום להדשחמה קלה, מוסיפים את שאר המצרכים ו כ 4 ליטר מים, מתבלים ומבשלים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעתים,טוחנים רק חלק מהמרק, מגישים עם פטרוזליה קצוצה.

    מרק כתומים

    מצרכים:

    2 בצלים חתוכים ל4

    5 שיני שום

    1 שורש פטרוזליה

    1 שורש סלרי

    3 בטטות

    500 גר' דלעת

    4 גזרים

    2 כפות אבקת מרק בטעם בצל

    1/3 כוס שמן זית

    מלח פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה:

    בסיר מתאים יש לטגן עד להשחמה את הבצלים, להוסיף את שיני השום ולטגן קלות, להוסיף את שאר הירקות כשהם חתוכים גס לתבל, לכסות במים ולבשל שעה וחצי על אש נמוכה, לטעום ולתקן תיבול, לקרר ולטחון בבלנדר מוט, המרק מעולה בהקפאה.

    מרק ברוקולי

    המנה הבאה זו מנה שקבלתי לטעום במסעדה של שף מאוד מפורסם… כמובן כשרה למהדרין "מסעדת דקה" .. ועד שקבלנו את המנות השף שלח טעימות של  המרק הזה בכוסות אספרסו קטנות… המרק היה טעים כ"כ שבקשתי מנה נוספת…

    מצרכים:

    500 גר' ברוקולי קפוא

    2 תפוחי אדמה קלופים חתוכים ל 8

    1 ראש סלרי חתוך ל4

    2 בצלים קצוצים

    3 שיני שום 

    מלח פלפל שחור גרוס טרי

    1 כף אבקת מרק בצל

    2 מכלי שמנת מתוקה

    להגשה:

    1 מיכל שמנת חמוצה

    אופן ההכנה

    מטגנים את הבצל מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עד להשחמה של שיני השום, מוסיפים את שאר הירקות ומבשלים כשעה, מוסיפים, את השמנת מתוקה ומביאים לרתיחה נוספת, טועמים ומתקנים תיבול, טוחנים למחית חלקה ומגישים.

    מרק אפונה ופתיתי בצק

    מצרכים:

    2 בצלים קצוצים

    3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות

    300 גר' אפונה קפואה

    1 שורש פטרוזליה

    לתיבול:

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    2 כפיות פפריקה מתוק

    2 כפות אבקת מרק עגבניות

    לפתיתי הבצק:

    11/2 כוסות קמח תופח

    1 ביצה

    1/3 כוס שמן

    1/2 כפית מלח

    מעט פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה:

    בסיר של 6 ליטר מטגנים בצל להשחמה, מוסיפים את הגזרים ומטגנים עוד מעט עד להשחמה קלה, מוסיפים את האפונה ו4 ליטר מים, מתבלים מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה מכוסה שעה, טועמים ומתקנים תיבול.

    הכנת פתיתי הבצק:

    מערבבים את כל המצרכים לבצק רך ונוזלי ומגרדים אותו על מסננת מעל המרק הרותח, מגישים חם.

    מרק ירקות בצ'יק

    מצרכים:

    3 גזרים חתוכים לקוביות

    2 בצלים קצוצים

    2 קולרבי חתוך לקוביות

    3 שיני שום קצוצות

    4-5 מקלות סלרי קצוצות

    1 שורש פטרוזליה חתוך לקוביות

    1 שורש סלרי חתוך לקוביות

    300 גר' דלעת חתוכה לקוביות

    1/2 כרובית חתוכה לפרחים קטנים

    1 כפית מלח

    1 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    1 כף אבקת מרק ירקות שורש

    6 כפות שמן

    אופן ההכנה:

    בסיר של כ 5 ליטר  מחממים  את השמן ומוסיפים את הבצל, מטגנים עד להשחמה, מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים דקה נוספת, מוסיפים את הגזר ומטגנים כ 2-3 ג נוספות, מוסיפים את שאר הירקות ומכסים במים כ 4 ליטר ומביאים לרתיחה, מתבלים ומבשלים כשעתים על אש נמוכה בביעבוע עדין, טועמים ומתקנים תיבול, המרק מעולה בהקפאה.

    מרק ארטישוק ירושלמי

    מצרכים:

    500 גר' ארטישוק ירושלמי קלוף

    2 בצלים קצוצים

    3-4 שיני שום כתושות

    1 ראש סלרי

    3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות

    צרור פטרוזליה קצוצה

    1 כפית מלח

    1/2 כפית פלפל שחור 

    אופן ההכנה:

    מטגנים עד להשחמה את הבצל, מוסיפים את השום ואת הירקות, מטגנים כ 10 ד' מוסיפים את השום ומטגנים 5 ד' נוספות, מוסיפים מים תבלינים ופטרוזליה ומביאים לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול, מבשלים מכוסה על אש נמוכה כשעה, טועמים מתקנים תיבול וטוחנים למחית חלקה, מגישים עם מקלות בצק.

    מרק אספרגוס 

    מצרכים:

    2 בצלים קצוצים

    1 ראש סלרי

    4 שיני שום

    300 גר' כרוסית

    1 צרור של אספרגוס קצוץ

    1 כוס שקדים

    1 מיכל חלב קוקוס

    1/2 כוס יין לבן

    1 ליטר ציר עוף או מים ו2 כפות א מרק בטעם בצל

    מלח פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה:

    מטגנים קלות בצל מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת, מוסיפים את שאר המצרכים ומבאים לרתיחה, טועמים ומתקנים תיבול, מבשלים שעה על אש נמוכה מכוסה, טוחנים את המרק למחית חלקה ומגישים בכוסות אספרסו כשמעל מקשטים עם מעט שקדים מולבנים מטוגנים קלות בשמן ועירית קצוצה.

     

    מרק פטריות מוקרם

    זה מרק שאמא שלי היתה מכינה בלילות חורף קרים אמא שלי שהיא בשלנית מאוד מיוחדת ומגישה את האוכל בצורה אסטטית מאוד… אבל את המנות שלה אני אף פעם לא מצליחה לשחזר… ולכן אני הכי אוהבת שהיא מכינה לי אותם… כמו את המרק הזה.

    מצרכים:

    2 בצלים קצוצים

    2 סלסלות פטריות שמפניות אפשר לשלב כמה סוגים

    4-5 גבעולי בצל ירוק קצוצים

    2 שיני שום כתושות

    2 כפות אבקת מרק פטריות

    מעט אגוז מוסקט

    כפית מלח

    חצי כפית פלפל שחור

    50 גר' חמאה

    2 שמנת מתוקה

    2 כוסות יין לבן

    אופן ההכנה:

    מטגנים בשמן וחמאה את הבצלים עד להשחמה קלה, מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים דקה נוספת, מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד להשחמה קלה,מוסיפים 6- ליטר מים  את היין ומבשלים  שעה, טועמים ומתקניםתיבול, מוסיפים את השמנת ומבשלים 15 ד' נוספות, טוחנים למחית חלקה ומגישים חם.

    מרק פלפלים מעושנים מירי וורצברגר

    מצרכים:

    4 גמבות חתוכות לקוביות של2 ס"מ

    1/4 כוס שמן

    2 בצלים גדולים קצוצים

    2 גזרים בינוניים קלופים מגורדים

    2 שיני שום כתושות

    8 כוסות ציר עוף או מים עם אבקת מרק עוף

    1 כף סוכר

    5 כפות יין לבן

    1/4 כוס חלב סויה

    1 1/2 כפיות מלח

    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    1 כף פפריקה מעושנת

    אופן ההכנה:

    את הגמבות יש לסדר על תבנית מרופדת בניר אפיה לרסס שמן ולצלות בגריל עד להשחמה וחריכה בקצוות כ 15-20 ד', את הבצלים מטגנים עד להשחמה קלה כ 4 ד' מוסיפים את השום והגזר ומטגנים 5 ד' נוספות, בסיר נפרד מרתיחים את המים עם האבקת מרק כשרתח מוסיפים את הירקות המאודים ואת שאר המצרכים, מבשלים לרתיחה טועמים ומתקנים תיבול, טוחנים במעבד מזון למחית חלקה, מגישים עם ניוקי.

    שבת שלום, לבריאות, ובתיאבון.



    0 תגובות