- רדיו קול חי - -

משימה 4 • בריוש


רוצה גם להשתתף בתחרות השפית הבאה 7? לחצי כאן והשתתפי במשימה השבועית! [1]


בריוש במלית טפנד זיתים וגבינות

המצרכים:

בצק הבריוש:

 

למלית:

 

טפנד זיתים:

 

אופן ההכנה:

בצק הבריוש:

  1. מערבבים במעבד מזון שמרים יבשים עם הקמח.
  2. מוסיפים (לפי הסדר הבא): סוכר, ביצים וחלב.
  3. מעבדים את הבצק במשך דקה.
  4. מוסיפים את המלח ומעבדים את הבצק במשך 2 דקות נוספות.
  5. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים את הבצק ל- 2 דקות נוספות.
  6. אוספים את הבצק לכדור, מפזרים קמח בקערה ומניחים מעליו את הכדור (שהוא עדיין לח)
  7. מפזרים קמח גם מעל, ומכסים בניילון נצמד, נותנים לבצק לנוח בטמפרטורת החדר למשך 15 דקות.
  8. מכניסים את הבצק המכוסה למקרר למשך 90 דקות.
  9. לאחר 90 דקות משחררים מהניילון וחובטים בבצק עד שהאוויר יוצא ממנו, יוצרים שוב כדור, ומקמחים את הקערה בשנית, מלמעלה ומלמטה.
  10. שומרים את הבצק במקרר עד לעבודה (עד 3 ימים במקרר, או הקפאת הבצק ל- 5 – 7 ימים).

 

טפנד זיתים:

  1. מכניסים את הזיתים המסוננים אל קערה, מוסיפים את שיני השום הקלופות ובעזרת מוט בלנדר מביאים את החומרים לטחינה אחידה.
  2. מוסיפים את השמן ומערבבים.

 

שבלולי בריוש:

  1. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים (כדאי להיעזר במשקל).
  2. על גבי משטח עבודה מקומח מרדדים כל חתיכת בצק לעלה בעובי של כ- 0.5 ס"מ.
  3. שמים כף של טפנד זיתים על העלה ומורחים על כולו.
  4. מפזרים מעל רבע מכמות גבינת הפרמז'ן, ולאחר מכן רבע מכמות גבינת הפטה.
  5. מגלגלים את העלה לרולדה, ופורסים את הרולדה לפרוסות בעובי של כ- 5 ס"מ.
  6. מרססים תבנית שקעים בתרסיס שמן קנולה, ומניחים כל פרוסה כשהמלית כלפי מעלה.
  7. מברישים את הבריושים בביצה טרופה, ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 20 דק' או עד להשחמה קלה.

2013-07-30 23.14.03 [2]