כך תפיקו מהלימון לימונדה • כתבה מעוצבת

    אלישבע גליקסברג 7 Comment on כך תפיקו מהלימון לימונדה • כתבה מעוצבת
    0:01
    26.04.24
    הרב אייל אונגר No Comments on ניצול החיים – ההכנה הטובה למתן תורה

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    ללמוד להפיק מהלימון לימונדה, נו, ממשפט מְתמרץ זה הפך לציטוט נדוש. עד שימציאו קלישאה חדשה, אני רוצה להציג לכם צד נוסף של הלימון. בדיוק בשביל זה, לקחתי לסטודיו של הצלם דניאל לילה, את אסתר סומך, מהמחלקה הקולינרית של 'יופי של אירוע' והמאסטרית של כולנו, אשר תדגים שלב אחר שלב מגש אירוח קייצי, כשהלימון מככב בו (ולא, לא בקנקן לימונדה). כדי שההגשה הוירטואלית תהיה מוחשית, תתחילו להתאמן.

    0

    סטיילינג:אלישבע גליקסברג, הדגמה:אסתר סומך, צילום:דניאל לילה

     

    פיוז'ן במיטבו
    הוא עשה עליה מנורבגיה, קיבל אינספור וריאציות במטבחי תבל, והפך לחביב המזנונים באירועים ושמחות-הסלמון המעושן. מדובר בסַפק חלבון עשיר, משביע מבלי להותיר תחושת כובד, כשבהגשה הנוכחית הוספנו לו גלקסיות של מטבלים וממרחים. ההדגמה הרב שלבית של אסתר סומך, תוביל אתכם עד לתוצאה המתבקשת.
    כבר מזמן ידוע , שטרם הגיעם אל הטאפאס בר, חייבים הרכיבים המונחים על המגש, לעבור 'טיפול בשפה קולינרית', המעניקה פרשנות ייחודית, ולאחר עיון בפוסט הנוכחי- תהיה ברת יישום לכל.

    החומרים הדרושים:


    מהמטבח:

     

    • משטח חיתוך
    • סכין
    • סלייסר (לא חובה)
    • סכין טורנה
    • משטח הגשה, עדיף בצבע שחור

     

    מהסופר:

    • סלמון מעושן בכמות הרצויה
    • ממרח יצוק
    • חצי לימון
    • 1/2 גבעול בצל ירוק
    • 1/2 מלפפון
    • עלה חסה

     

    הכנת הלימון:

    1. תפשו את חצי הלימון,קטמו את בסיסו על מנת שיעמוד יציב
    2. סמנו את המיתאר שבין הקליפה לעסיס הלימון, והסירו אותו לקבלת קליפה חפה מכל פרי בחלקה הפנימי
    3. חתכו פרוסה בעובי 1 ס"מ, ועצרו 2 ס"מ לפני המרכז
    4. חזרו על הפעולה בצד השני תוך עצירה ס"מ לפני המרכז לקבלת 2 ס"מ של חיבור
    5. הקפידו על ניקיון צידן הפנימי של הידיות שהתקבלו
    6. קשרו את הידיות בגבעול בצל ירוק
    סטיילינג:אלישבע גליקסברג, הדגמה:אסתר סומך, צילום:דניאל לילה

    סטיילינג:אלישבע גליקסברג, הדגמה:אסתר סומך, צילום:דניאל לילה

    סטיילינג:אלישבע גליקסברג, הדגמה:אסתר סומך, צילום:דניאל לילה

    סטיילינג:אלישבע גליקסברג, הדגמה:אסתר סומך, צילום:דניאל לילה

    סטיילינג:אלישבע גליקסברג, הדגמה:אסתר סומך, צילום:דניאל לילה

    סטיילינג:אלישבע גליקסברג, הדגמה:אסתר סומך, צילום:דניאל לילה

    סטיילינג:אלישבע גליקסברג, הדגמה:אסתר סומך, צילום:דניאל לילה

    סטיילינג:אלישבע גליקסברג, הדגמה:אסתר סומך, צילום:דניאל לילה

    סטיילינג:אלישבע גליקסברג, הדגמה:אסתר סומך, צילום:דניאל לילה

    סטיילינג:אלישבע גליקסברג, הדגמה:אסתר סומך, צילום:דניאל לילה

    סטיילינג:אלישבע גליקסברג, הדגמה:אסתר סומך, צילום:דניאל לילה

    סטיילינג:אלישבע גליקסברג, הדגמה:אסתר סומך, צילום:דניאל לילה

    סטיילינג:אלישבע גליקסברג, הדגמה:אסתר סומך, צילום:דניאל לילה

    סטיילינג:אלישבע גליקסברג, הדגמה:אסתר סומך, צילום:דניאל לילה

    סטיילינג:אלישבע גליקסברג, הדגמה:אסתר סומך, צילום:דניאל לילה

    סטיילינג:אלישבע גליקסברג, הדגמה:אסתר סומך, צילום:דניאל לילה

     

    פיסול הממרח (בכורה עולמית):

     

    1. אחזו את סכין הטורנה במנח אלכסוני,נעצו אותו במרכז וגלפו תלתל בתנועות מעגליות עדינות, מבלי לנתקו מהמרכז!
    2. המשיכיו לחצוב בתנועה סיבובית להשלמת מעטפת הפרח
    3. השלימו את הסיבוב בעדינות מירבית, כשלהבו המשונן של סכין הטורנה מעבד את מרקם הפרח למראה טבעי
    4. לאחר קבלת הפרח בנפח הרצוי, הסירו את עודפי הממרח היצוק

     

     

    סטיילינג:אלישבע גליקסברג, הדגמה:אסתר סומך, צילום:דניאל לילה

    סטיילינג:אלישבע גליקסברג, הדגמה:אסתר סומך, צילום:דניאל לילה

    סטיילינג:אלישבע גליקסברג, הדגמה:אסתר סומך, צילום:דניאל לילה

    סטיילינג:אלישבע גליקסברג, הדגמה:אסתר סומך, צילום:דניאל לילה

    סטיילינג:אלישבע גליקסברג, הדגמה:אסתר סומך, צילום:דניאל לילה

    סטיילינג:אלישבע גליקסברג, הדגמה:אסתר סומך, צילום:דניאל לילה

    סטיילינג:אלישבע גליקסברג, הדגמה:אסתר סומך, צילום:דניאל לילה

    סטיילינג:אלישבע גליקסברג, הדגמה:אסתר סומך, צילום:דניאל לילה

    סטיילינג:אלישבע גליקסברג, הדגמה:אסתר סומך, צילום:דניאל לילה

    סטיילינג:אלישבע גליקסברג, הדגמה:אסתר סומך, צילום:דניאל לילה

     

    הכנת הסלמון

     

    1. הכינו פרוסות סלמון במידה הרצויה ובפורפורציות למגש ומס' המנות
    2. חתכו מקלות מלפפון אסתטיות(באמצעות סכין או סלייסר)
    3. גלגלו את נתחי הסלמון ועטרו במקלות המלפפון

     

    סטיילינג:אלישבע גליקסברג, הדגמה:אסתר סומך, צילום:דניאל לילה

    סטיילינג:אלישבע גליקסברג, הדגמה:אסתר סומך, צילום:דניאל לילה

    סטיילינג:אלישבע גליקסברג, הדגמה:אסתר סומך, צילום:דניאל לילה

    סטיילינג:אלישבע גליקסברג, הדגמה:אסתר סומך, צילום:דניאל לילה

     

    הרכבת המגש:

    • מקמו הרכיבים על גבי משטח כהה, והניחו את עלה חסה לצידי הלימון

    עם כיבוד כזה, יש בהחלט מסיבה.
    נותר רק לאחל לכם מכל הלב, שתהיה תמיד סיבה טובה!
    אלישבע.

    eli7-ad-02



    7 תגובות

    מיין תגובות
    1. 4

      העיצוב עם הממרח-אין דברים כאילה