"קייקפופס" – עוגות שוקולד אישיות על מקל – ספיר בניסתי
המתכון מורכב מעוגת שוקולד אפויה בעיגולים וקישוטים כיד הטובה עם כל סוגי השוקולדים. ניתן להכין את העוגה גם כעוגת שוקולד בתבנית אינגליש קייק – הטעם נפלא!
המצרכים:
לעוגת השוקולד:
- 200 גר' שוקולד מריר פרה של עלית
- 150 גר' מרגרינה
- 1 כוס סוכר
- 3 ביצים
- 1 כוס קמח תופח
- ¼ כוס קקאו
- ½ כוס מים
- מעט תמצית וניל
ליצירת העוגות על מקל:
- תבנית אפייה ייחודית ליצירת כדורי עוגה עגולים
- מקלות של סוכריות
לציפוי השוקולד:
- 200 גר' שוקולד מריר פרה של עלית
- 2 כפות שמן
לקישוט:
- שוקולד חלב פרה של עלית
- שוקולד לבן פרה של עלית
- סוכריות צבעוניות
- פרחי מאכל
- כל קישוט אחר שעולה בדמיונכם
אופן ההכנה:
עוגת השוקולד:
- ממיסים את השוקולד המריר פרה של עלית עם המרגרינה במיקרו (או על בן מארי), ונותנים לו להתקרר מעט.
- בקערת המערבל מקציפים את הביצים יחד עם כוס הסוכר, לאחר שהקצף החל להיווצר, מוסיפים את הסוכר בהדרגה.
- מוסיפים השוקולד המומס אל קצף הביצים וממשיכים בערבול.
- אל קצפת השוקולד מוסיפים את הקמח ואת הקקאו, את תמצית הווניל והמים, ומקציפים את כל הרכיבים לקבלת תערובת אחידה.
- בתוך תבנית אפייה מיוחדת שנפתחת לשני חצאים, ממלאים את אחת התבניות עד תום בבלילה, וסוגרים את חצייה השנייה של התבנית (העוגות תופחות אל החצי השני של התבנית).
- בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, אופים למשך 45 דק'.
ציפוי השוקולד:
- ממיסים שוקולד מריר פרה של עלית עם 2 כפות שמן ומערבבים היטב.
- תוחבים את המקלות במרכז כדורי העוגה, וטובלים את הכדורים בשוקולד המומס.
- מניחים את הקייקפופ במקפיא למשך כחצי דקה, על גבי נייר אפייה, או תבנית ביצים כדי שציפוי השוקולד מעט יתייצב והתוספות יתפסו עליו בצורה טובה.
- מקשטים כל עוגת סוכרייה כיד הדמיון הטובה עליכם.
הידעת?
על אף שהישראלים אוהבים מאוד שוקולד, שוויץ היא המדינה בה צריכת השוקולד היא הגבוהה ביותר