מצרכים
- 1 חב' אטריות לזניה
- 1 חציל פרוס דק + 1 כפית מלח
- 300 גר' גבינה צהובה מגוררת
לשכבת הרוטב רויאל
- 1 שמנת מתוקה
- 2 ביצים
- 1 שן שום כתושה
- מלח פלפל שחור גרוס טרי
- 1 כף אבקת מרק בטעם בצל
לרוטב עגבניות
- 500 גר' מחית עגבניות
- 1/2 ליטר מים
- 2 עגבניות בשלות
- 1/2 כוס שמן
- מלח פלפל שחור גרוס טרי
- 2-3 שיני שום כתושות
- 2 כפיות סוכר
אופן ההכנה
- את פרוסות החציל יש להמליח ולהשהות חצי שעה
- ליבש ולטגן בשמן עד להשחמה משני הצדדים. ולהספיג בנייר סופג
- הכנת הרוטב עגבניות
- את כל מצרכי הרוטב יש לשים במעבד מזון ולעבד לרוטב חלק .
- לטעום ולתקן תיבול
- הכנת שכבת השמנת
- אל תוך קערה יש להניח את השמנת להוסיף את הביצים טרופות לתבל ולערבב היטב
הרכבת המנה
- בתבנית אפיה בגודל 30 על 14.5 גובה 6 ס"מ יש להניח שכבה של אטריות (אין צורך לבשל)
- מעל למרוח שכבה של רוטב עגבניות. מעל להניח פרוסות חציל.
- מעל יש לפזר 1/3 מכמות הגבינה הצהובה המגוררת .
- יש לחזור על השכבות עוד פעם אחת.
- לכסות ברוטב עגבניות ולאפות כחצי שעה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות..
- להסיר את הכיסוי ולשפוך את הרוטב רויאל ולאפות חצי שעה נוספת לא מכוסה.
- לפזר את הגבינה הצהובה הנותרת ולאפות עוד כ 7 ד' עד שהגבינה נמסה
- להגיש חם