460-zorger

חצילים בתחמיץ

מצרכים:
4 חצילים בינוני חתוכים לקוביות
2 כוסות חומץ
2 כוסות מים
14 כפיות סוכר
שמן לטיגון עמוק
2 פלפל אדום
10 שיני שום פרושות

אופן ההכנה:
את החצילים ממליחים ומניחים בצד לשעה.
מחממים שמן עמוק ומטגנים את החצילים עד להשחמה.
מוציאים ומסננים את השמן במסננת אטריות.
ממשיכים ומטגנים את כל החצילים.
שמים את החצילים בצנצנת ומכינים את התחמיץ.
בצנצנת נפרדת שמים את החומץ, הסוכר, המים והשום. סוגרים את הצנצנת ומנערים אותה היטב עד שהתחמיץ מעורבב היטב.
מוסיפים אל צנצנת החצילים רצועות גמבה ומעל הכל שופכים את התחמיץ. מכסים את הצנצנת ומשהים במקרר כשעתים לפני ההגשה.
רצוי להשהות ללילה.