gelis-matcon4

דג סלמון מטוגן עדין ומיוחד על מצע פירה

רכיבים:
8 מנות פילה סלומון ללא עור ועצם (כל מנה כ-150 גר')
להשריה: יין לבן
מרגרינה בטעם חמאה
שמן
מלח ופלפל לבן
שמיר קצוץ דק דק
2 כפות סויה

אופן ההכנה:
משרים את מנות הדג ביין ל-10 דק', מסננים ומייבשים במסננת או ע"ג נייר סופג. ממיסים את המרגרינה ומורחים את הדג. במחבת שמים כף שמן ומרגרינה, מחממים לחום בינוני ומטגנים את הדג כמה דק' מכל צד, תוך כדי הטיגון מפזרים משני הצדדים מלח ופלפל לבן. מוציאים על תבנית מרופדת בנייר אפיה, מפזרים שמיר קצוץ ומעבירים לפלטה (שמים משהו שיחצוץ בין חום הפלטה לתבנית הדגים).
מכינים את מצע הפירה: מבשלים 4 תפו"א עד לריכוך, במקביל מטגנים במחבת בה טיגנו את הדגים 2 יחי' כרישה קצוץ (רק החלק הלבן), מאדים היטב וטוחנים יחד עם התפו"א לפירה, מתבלים במלח ופלפל.
מכינים רוטב: חותכים לימון שטוף לקוביות קטנות (עם הקליפה), חותכים 1 פלפל אדום לקוביות קטנות ממש, קוצצים 3 גבעולי בצל ירוק דק ומעבירים את הכל לקערית. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס, קמצוץ קארי / כורכום, 3 כפות שמן זית ומערבבים היטב.
הגשה: בצלחת גדולה שמים כף מלאה מהפירה, מעל שמים את הדג וכף מהרוטב בצד ומפזרים פיסטוקים גרוסים מטוגנים.