לזניה חצילים וגבינות

    יוסי ברויער 1 Comment on לזניה חצילים וגבינות
    12:46
    19.04.24
    אבי יעקב No Comments on הלכה למעשה: מרן הגאב"ד הגר"מ גרוס בדרשת שבת הגדול | צפו

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    מצרכים

     

    • 1 חב אטריות לזניה
    • 1 חציל פרוס דק + 1 כפית מלח
    • 300 גר גבינה צהובה מגוררת

    לשכבת הרוטב רויאל

     

    • 1 שמנת מתוקה
    • 2 ביצים
    • 1 שן שום כתושה
    • מלח פלפל שחור גרוס טרי
    • 1 כף אבקת מרק בטעם בצל

    לרוטב עגבניות

     

    • 500 גר' מחית עגבניות
    • 1/2 ליטר מים
    • 2 עגבניות בשלות
    • 1/2 כוס שמן
    • מלח פלפל שחור גרוס טרי
    • 2-3 שיני שום כתושות
    • 2 כפיות סוכר

     

    אופן ההכנה

     

    1. את פרוסות החציל יש להמליח ולהשהות חצי שעה .
    2. ליבש ולטגן בשמן עד להשחמה משני הצדדים. ולהספיג בניר סופג

     

     

    הכנת רוטב העגבניות

     

    1. את כל מצרכי הרוטב יש לשים במעבד מזון ולעבד לרוטב חלק .
    2. לטעום ולתקן תיבול

     

    הכנת שכבת השמנת

     

    1. אל תוך קערה יש להניח את השמנת להוסיף את הביצים טרופות לתבל ולערבב היטב

     

    הרכבת המנה
    בתבנית אפיה בגודל 30 על14.5 גובה 6 ס"מ יש להניח שכבה של אטריות (אין צורך לבשל)

    מעל למרוח שכבה של רוטב עגבניות. מעל להניח פרוסות חציל.

    מעל יש לפזר 1/3 מכמות הגבינה הצהובה המגוררת.
    יש לחזור על השכבות עוד פעם אחת.

    לכסות ברוטב עגבניות ולאפות כחצי שעה בתנור שחומם מראש ל180 מעלות.
    להסיר את הכיסוי ולשפוך את הרוטב רויאל ולאפות חצי שעה נוספת לא מכוסה.
    לפזר את הגבינה הצהובה הנותרת ולאפות עוד כ 7 ד' עד שהגבינה נמסה
    להגיש חם



    1 תגובות

    מיין תגובות
    1. 1

      אני אפיתי את הלזניה בלי לכסות וזה יצא מדהים
      שווה לנסות זה פשוט טעים ומוצלח
      אם אפשר עוד מתכונים טעימים
      תודה