ניחוחות שבת • מרקים משכנעים לחורף הקר

    דוד קליגר No Comments on ניחוחות שבת • מרקים משכנעים לחורף הקר

    המתכונים של מירי זורגר כפי שהוגשו בתוכנית 'ניחוחות שבת' • הפעם לכבוד החזרה לתוכנית הרגילה אחרי התחרות 'קייטרינג מנצח' והחורף שהגיע קבלו מתכונים למרקים מעניינים

    ניחוחות שבת
    22:01
    28.03.24
    המהדורה המרכזית No Comments on השרה מירי רגב: "לא מאמינה שהחרדים יפרשו מהממשלה"

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    מרק אפונה ופתיתי בצק – מצרכים:
    2 בצלים קצוצים
    3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
    300 גר' אפונה קפואה
    1 שורש פטרוזליה

    לתיבול:
    כפית מלח
    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
    2 כפיות פפריקה מתוק
    2 כפות אבקת מרק עגבניות

    לפתיתי הבצק:
    1 וחצי כוסות קמח תופח
    ביצה
    1/3 כוס שמן
    1/2 כפית מלח
    מעט פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה:
    בסיר של 6 ליטר מטגנים בצל להשחמה
    מוסיפים את הגזרים ומטגנים עוד מעט עד להשחמה קלה
    מוסיפים את האפונה ו-4 ליטר מים מתבלים מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה מכוסה שעה
    טועמים ומתקנים תיבול
    מכינים את פתיתי הבצק
    מערבבים את כל המצרכים לבצק רך ונוזלי ומגרדים אותו על מסננת מעל המרק הרותח
    מגישים חם

    •••••

    מרק בצל – מצרכים:
    8 בצלים קלופים וחתוכים לרבעים ואז לפרוסות
    50 גר' חמאה
    שמן לטיגון
    כף סוכר חום
    2 כפות קמח
    8 כוסות מים
    2 כוסות יין לבן
    3 עלי דפנה
    מעט אגוז מוסקט
    כפית מלח
    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    להגשה: גבינה מגוררת

    לבצק:
    4 כוסות קמח
    כוס מים רותחים
    כוס שמן
    2 כפיות מלח

    להברשת הבצק:
    100 גר' חמאה רכה
    2 שיני שום כתושות
    3 כפות פטרוזיליה קצוצה

    אופן ההכנה:
    הכנת המרק
    את הבצל מטגנים עד שהוא נהיה שקוף
    להוסיף את הסוכר ולערבב
    להמשיך לטגן עד שמשחים
    להוסיף תיבול ועלי דפנה
    להוסיף את הקמח ולערבב
    להוסיף נוזלים ולהביא לרתיחה
    לטעום ולתקן תיבול
    מכינים את הבצק
    מערבבים את המצרכים לבצק רך וגמיש
    לרדד את העלה ולכסות את הצלחות
    להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ולאפות עד להשחמה
    מכינים את החמאה
    מערבבים את הרכיבים טועמים ומתקנים תיבול

    להגשה:
    מניחים בצלחות מפזרים גבינה צהובה ומכסים בבצק מברישים את הבצק בחמאת שום
    אופים עד להשחמת הבצק

    •••••

    מרק עוף – מצרכים:
    1 ק"ג עצמות עוף
    2 גזרים
    1 שורש פטרוזליה
    1/4 ראש סלרי
    1 בצל
    3 שיני שום
    1 פלפל ירוק בהיר
    2-3 עלי סלרי
    צרור פטרוזליה
    1-2 עלי דפנה
    כפית מלח
    1/2 כפית פלפל שחור

    אופן ההכנה:
    את הרכיבים שמים בסיר מכסים במים מבשלים לרתיחה
    מסירים את הקצף ומבשלים כ-3 שעות

    •••••

    מרק קטניות – מצרכים:
    2 בצלים קצוצים
    4 שיני שום כתושות
    2 גזרים קצוצים לקוביות
    1 קולרבי קצוץ לקוביות
    2 קישואים קצוצים לקוביות
    1 גמבה קצוצה
    1 שורש של סלרי קצוץ
    1 שורש פטרוזיליה קצוץ
    3 גבעולי סלרי אמריקאי קצוץ
    כוס שעועית לבנה מושרית לילה
    כוס שעועית חומה מושרת לילה
    כוס חומוס מושרה לילה
    2 כוסות עגבניות טחונות
    1 מיכל רסק עגבניות

    לתיבול:
    כפית מלח
    2 כפיות פפריקה מעושנת
    1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
    1/2 כפית כמון
    2 כפיות פפריקה מתוקה
    כפית תבלין גריל עוף
    2 כפיות סוכר

    להגשה:
    פטרוזיליה קצוצה

    אופן ההכנה:
    בסיר של 6 ליטר טגני בצלים ושום עד להשחמה
    הוסיפי את הגמבה וטגני הוסיפי את שאר הירקות וטגני כ-5 דקות
    הוסיפי מים למילוי של חצי הסיר הוסיפי קטניות והביאי לרתיחה תבלי ובשלי שעתיים מכוסה על אש נמוכה
    טעמי ותקני תיבול
    הגישי עם קוביות לחם אפויות ופטרוזיליה קצוצה

    האזינו לתוכנית המלאה



    0 תגובות