מעבר לאתר המותאם

עוגת תפוזים עם שוקולד פרה

עפר גדנקן No Comments on עוגת תפוזים עם שוקולד פרה

הימים מתקררים, השמיכה העבה נשלפת מהארון וזה בדיוק הזמן ליהנות מקינוחים סתוויים מושלמים שיחממו לכם את הלב והבטן, והפעם:
עוגת תפוזים רכה, לחה, עסיסית ונמסה בפה, מנוקדת בשבבי שוקולד מריר ועם ציפוי גנאש שוקולד מבריק שהופך אותה לחגיגית במיוחד.
מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין עבור שוקולד פרה

שטראוס עלית - עוגת תפוזים ושוקולד

זמן הכנה: שעה

רמת קושי: קל

כמות: תבנית קוגלהוף בקוטר 24-26 ס"מ

 

מצרכים

לעוגה:

3 ביצים L

200 גרם (1 כוס) סוכר

1 כפית תמצית וניל

קורט מלח

240 מ"ל (1 כוס) מיץ תפוזים

קליפה מגוררת מ-2 תפוזים

125 מ"ל (1/2 כוס) שמן

350 גרם (2 וחצי כוסות) קמח

10 גרם (2 כפיות) אבקת אפייה

125 גרם שוקולד פרה מריר, קצוץ דק

 

לציפוי:

75 גרם שוקולד פרה מריר

75 מ"ל (1/3 כוס) שמנת מתוקה (ראו טיפים לגרסה פרווה)

אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
  • בקערה גדולה טורפים יחד ביצים, סוכר, וניל, מלח, מיץ תפוזים, קליפת תפוזים ושמן עד שמתקבלת תערובת אחידה ודלילה.
  • מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים עד שמתקבלת בלילה אחידה.
  • מוסיפים שוקולד קצוץ ומערבבים עד שהוא מתפזר בצורה שווה בתערובת.
  • יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים במשך 35-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים.
  • מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
  • ציפוי: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. מוסיפים שמנת מתוקה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  • מצננים מעט בטמפרטורת החדר ויוצקים על גבי העוגה. מקשטים בקליפות תפוזים ומגישים.

 

טיפ מהפרה!

  • העוגה במיטבה בטמפרטורת החדר ולא קרה.
  • שומרים את העוגה במקרר עד שבוע.
  • במקום תפוזים אפשר להשתמש בקלמנטינות.
  • אפשר להמיר את השוקולד פרה המריר בשוקולד פרה חלב באותה כמות.
  • גרסה פרווה: במקום שמנת מתוקה משתמשים בשמנת צמחית או קרם קוקוס (לפחות 17% שומן) באותה כמות.

 

בברכת חורף בריא!



0 תגובות

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>