מתכון מעולה לבאגט צרפתי

    תומר כבירי | צילום: Sxc 3 Comment on מתכון מעולה לבאגט צרפתי
    12:46
    19.04.24
    אבי יעקב No Comments on הלכה למעשה: מרן הגאב"ד הגר"מ גרוס בדרשת שבת הגדול | צפו

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    מצרכים

     

    • 1360 ק"ג קמח כ 10 כוסות
    • 3 1/3 כוסות מים
    • 20 גר' שמרים לחים
    • 1 1/2 כפות מלח

     

    אופן ההכנה

     

    1. בקערת המקסר שמים שמרים מים ומעל קמח ולשים 5 דקות במהירות איטית
    2. מעלים למהירות בינונית ולשים 10 דקות נוספות
    3. מוסיפים מלח ולשים עוד 2 דקות נוספות
    4. מכסים בנילון ומתפיחים כשעה או עד שמכפיל את הנפח
    5. קורצים כדורי בצק במשקל 100 גר' ומניחים על משטח מקומח מכסים במגבת לחה ומשהים 20 ד'
    6. מגלגלים לצורת בגט ומניחים על תבנית משומנת קלות ומתפיחים שעה נוספת
    7. חורצים עם סכין חדה ואופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות כ 20 ד'
    8. לקבלת פריכות יש לשים כלי עם מים ב 10 ד הראשונות של האפיה


    3 תגובות

    מיין תגובות
    1. 2

      לא ברור למה….. אבל לי יצא פשוט קרשים
      עשיתי בדיוק לפי המתכון
      האם ישם טעות?

    2. 1

      כבר שראיתי את המתכון שמתי לב לטעות אבל החלטתי לנסות בכל זאת …אולי הכותב יוןדע סוד שאני לא יודע
      הבצק כבד מאוד לא תופח ולא אכיל

      כמות הקמח צריכה להיות 1060 גרם ולא 1360 גרם ואז היחס מתאים!