מצרכים
- 1360 ק"ג קמח כ 10 כוסות
- 3 1/3 כוסות מים
- 20 גר' שמרים לחים
- 1 1/2 כפות מלח
אופן ההכנה
- בקערת המקסר שמים שמרים מים ומעל קמח ולשים 5 דקות במהירות איטית
- מעלים למהירות בינונית ולשים 10 דקות נוספות
- מוסיפים מלח ולשים עוד 2 דקות נוספות
- מכסים בנילון ומתפיחים כשעה או עד שמכפיל את הנפח
- קורצים כדורי בצק במשקל 100 גר' ומניחים על משטח מקומח מכסים במגבת לחה ומשהים 20 ד'
- מגלגלים לצורת בגט ומניחים על תבנית משומנת קלות ומתפיחים שעה נוספת
- חורצים עם סכין חדה ואופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות כ 20 ד'
- לקבלת פריכות יש לשים כלי עם מים ב 10 ד הראשונות של האפיה