מעבר לאתר המותאם

הסוד נחשף: כך מכינים עוגת שמרים מושלמת!

תהילה 3 Comment on הסוד נחשף: כך מכינים עוגת שמרים מושלמת!

מתכון למאפה שמרים שוקולד טעים במיוחד שלא ישאיר מחמאה אחת מרחוק | כמה פשוט, ככה טעים!

שמרים שוקולד

מתכון למאפה שמרים שוקולד.

לבצק:
קילו קמח שמרים
1/2 כוס שמן
ביצה
1/2 כוס סוכר
בין 2 ל 3 כוסות מים

למילוי:
ממרח שוקולד של "השחר" או כל ממרח שוקולד איכותי וטוב.

אופן ההכנה:
1. במיקסר עם וו לישה שמים את חומרי הבצק במהירות בינונית למשך 7 דק' עד שמתקבל בצק חלק, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים במקום חמים כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו. לאחר מכן ניתן להוריד את נפח הבצק ולהתפיח שוב (אופציה בלבד).

2. לאחר שהבצק טפח, מחלקים את הבצק לכדורים ומרדדים כל כדור לעלה גדול ודק (לא מדי), לאחר מכן מורחים מהמילוי ומגלגלים לגליל ארוך.

כל 3 גלילים קולעים לצמה ושמים בתבנית על נייר אפיה. מורחים ביצה טרופה עם מעט מים. לאחר מכן מפזרים שומשום (לא חובה).

מתפיחים כרבע שעה לפני הכניסה לתנור ואז מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות עד חצי שעה (תלוי בתנור שלכן..)

מוציאים מהתנור, קוצרים מחמאות על ניחוחות השוקולד ופורסים לתיאבון!



3 תגובות

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

מיין תגובות
  1. 3

    מתכון לא נכון בכלל,וממש לא סוד,
    פשוט חוסר מקצועיות וחוסר הבנה, בבצק שמרים חייב להיות שמרים על מנת שהבצק יתפח,וחייב להיות חמאה, בנוסף רוב האנשים מכינים עם שוקולד השחר,או נוטלה,אז מה הסוד פה,

  2. 2

    מה זה סוד.
    עוד סוד כזה ואבדנו.
    לא יותר טעים עם מלית שמכינים בבית?
    קקאו, סוכר, פודינג וניל, שמן?

  3. 1

    כמה צמות יוצא מקילו קמח?