מעבר לאתר המותאם

ניחוחות שבת • מנות ראשונות ועוגות מעניינות לחג

דוד קליגר No Comments on ניחוחות שבת • מנות ראשונות ועוגות מעניינות לחג

המתכונים של מירי זורגר כפי שהוגשו בתוכנית 'ניחוחות שבת' • הפעם לקראת חג הסוכות שעתיים מלאות עם מתכונים מעניינים של מנות ראשונות לצד עוגות ממכרות

ניחוחות שבת מתוקן חדש

עלי פילו במלית עוף מוקפץ (מתכון ל-2 קבוצות) – מצרכים:

כ-10 דפי פילו

להברשה:
תרסיס שמן או שמן

למלית:
6 פרגית – כרעיים מפלטות ללא עור ועצמות חתוכות לקוביות קטנות
3 בצלים קצוצים
2 סלסילות פטריות קצוצות

לתיבול:
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית גריל עוף

לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום בצבעים

אופן ההכנה:
הכנת המלית
מחממים שמן במחבת ומתחילים לטגן את הבצלים עד להשחמה קלה מוסיפים את הפטריות ומטגנים 4 דקות או עד להשחמה קלה
מוסיפים את העוף ומתבלים מטגנים את הכל יחד עד שהעוף מוכן
מניחים במסננת לסינון הנוזלים
מצננים
חותכים את דפי הפילו בגודל של 10 ס"מ על 10 ס"מ כ-4 שכבות לכל מנה
בין שכבה לשכבה מרססים או מברישים בשמן
במרכז העלה מניחים כף מלית קושרים לשק ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה
מברישים את שקיקי הפילו בביצה טרופה ומפזרים שומשום
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להשחמה

•••••

מיני פשטידות ברוקולי ובטטה (חלבי/פרווה)- מצרכים:

3 בצלים קצוצים
500 גר' ברוקולי קפוא
2 בטטות מגורדות
1 חב' עירית קצוצה
1 כפית מלח
1/2 פלפל שחור גרוס טרי
מעט אגוז מוסקט
1 מיכל קוטג'
150 גר' גבינה צהובה מגוררת
7 ביצים
כוס וחצי קמח

לציפוי:
שומשום בצבעים

אופן ההכנה:
מטגנים בצלים עד להשחמה
קוצצים את הברוקולי ומוסיפים למחבת
מטגנים עד שישחימו כ-15 ד' מוסיפים את העירית הקצוצה והבטטה המגוררת
מתבלים טועמים ומתקנים תיבול
מסירים מהאש
מוסיפים קמח ומערבבים
מוסיפים את הביצים הגבינה הצהובה והקוטג' ומערבבים למסה אחידה
מעבירים לתבנית שקעים מסיליקון מפזרים שומשום בצבעים
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להשחמה
אופים בתבניות אישיות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות
כ-40 ד' או עד להשחמה

•••••

גלילי סלמון מעושן ממולא בממרח ביצים ואספרגוס – מצרכים:

300 גר' סלמון מעושן בעישון חם
4 גבעולי אספרגוס חלוטים

לממרח ביצים:
5 ביצים קשות
2 כפות מיונז
מעט חרדל
3 כפות עירית קצוצה
מעט מלח
מעט פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה:
מכינים את הממרח ביצים
שמים את הרכיבים במעבד מזון וטוחנים למשחה חלקה
טועמים ומתקנים תיבול
מרפדים ניילון נצמד בפרוסות הסלמון מעל מורחים את הממרח ביצים באמצע מניחים גבעולי אספרגוס
מגלגלים ומניחים בצד לחצי שעה
מסירים את הניילון ופורסים
מגישים מצולחת

•••••

רוטב קורקבנים – מצרכים:

500 גר' קורקבנים חלוטים ומנוקים
3 בצלים קצוצים
3 פרגיות קצוצות
2 שיני שום
4 כפות פטרוזליה קצוצה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה:
לאחר שהקורקבנים נקיים יש להרתיח מים ולחלוט אותם עוד פעמים
מטגנים בסיר את הבצל הקצוץ עד להשחמה מוסיפים את הקורקבנים כשהם קצוצים ואת הפרגית ומטגנים כ-10 ד'
מוסיפים מים לכיסוי מתבלים ומבשלים שעתים על אש נמוכה טועמים ומתקנים תיבול
מגישים על משולשי טורטיה או משולשי עלי סיגר מטוגנים בשמן עמוק

•••••

רולדת בקר במלית מעושנת – מצרכים:

כ-1 ק"ג מכסה הצלע חתוך דק
20 פרוסות פסטרמה

המלית :
500 גר' חזה עוף
150 גר' חלבון
150 גר' פירורי לחם
5 כפות פטרוזליה קצוצה
5 שיני שום
4 בצלים פרוסים ומטוגנים עד להשחמה
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
1/3 כוס שמן

אופן ההכנה:
מעל נייר כסף ונייר נצמד מסדרים את מכסה הצלע
מרפדים בפרוסות הפסטרמה
מזלפים את מסת הפטה ומגלגלים
אופים בתבנית עם מים כשעה וחצי בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות
מסירים את הניירות ומקפיאים

•••••

עלי סיגר במלית תפוחים מוקפצים – מצרכים:

12 עלי סיגר בטמפרטורת החדר
שמן לטיגון עמוק
דבק לסגירת העלים
קמח ומעט מים

למלית:
5 תפוחי גרנד קלופים וחתוכים לקוביות
3 כפות סוכר חום
מעט קינמון
3 כפות שמן לטיגון התפוחים

אופן ההכנה:
מכינים תחילה את התפוחים
מחממים שמן במחבת ושמים את הסוכר עד שנהפך לקרמל מוסיפים את התפוחים ומטגנים תוך כדי ערבוב
מתבלים בקינמון ומסירים מהאש
מצננים
מעל עלה סיגר שמים שורה דקה של המלית סוגרים ומגלגלים הכי דק שאפשר
שמים דבק לסגירה הרמטית ומניחים למנוחה של חצי שעה
מטגנים בשמן עמוק כשהשן חם אך לא חם מדי
מגישים מיד

•••••

עוגת דובוש הונגרית – מצרכים לביסקוויט:

12 ביצים מופרדות
12 כפות סוכר
8 כפות קמח תופח
4 כפות קורנפלור או אינסטנט וניל
3/4 כוס שמן
3/4 כוס מיץ תפוזים או מים

לסירופ קפה:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
4 כפות קפה

לקרם:
500 גר שוקולד מריר
300 גר' מרגרינה
4 ביצים שלמות
100 גר' אבקת סוכר
4 כפות קפה נמס
1/2 כוס ליקר קפה
300 גר' נוגט
250 מ"ל קצפת
250 מ"ל מים

אופן ההכנה:
הכינו בצק טורט
הקצפה של חלבון עם הסוכר
הקצפה של חלמונים ושאר הרכיבים
איחוד מסות בתנועות קיפול
את המסה יש לחלק ל-3 תבניות מרופדות בנייר אפיה בגודל 30 על 40
לאפות כ-7 ד' או עד להשחמה
הביסקוויט חייב להיות דק

הכנת הסירופ:
לבשל את הרכיבים עד שהסוכר נמס

הכנת הקרם:
המסת השוקולד עם המרגרינה
כשהשוקולד נמס מקציפים את הביצים עם האבקת סוכר עד שהביצים מתבהרות
מוסיפים את השוקולד כשהוא חם וטורפים לקרם חלק
מוסיפים את הקפה והליקר ומערבבים אפשרי להוסיף 300 גר' נוגט
טועמים ומתקנים תיבול

הרכבת העוגה:
את הביסקוויט שאפינו חותכים ל-2 חלקים שווים
מעל כל עלה מרטיבים עם סירופ קפה
מורחים קרם שכבה דקה
מעל עוד עלה מכינים כך את כל השכבות
מסיימים עם קרם שוקולד
לקשט בשברי שוקולד מוזהבים

•••••

עוגת נס קפה – מצרכים לבצק:

4 כוסות קמח
2 כפות סוכר
חצי כוס מים
4 חלמונים
25 גר' שמרים
300 גר' מרגרינה
2 סוכר וניל

מלית:
4 חלבונים
2 כפות גדושות קפה נמס
1 1/4 כוסות סוכר

אופן ההכנה:
הכיני בצק וחתכי ל-4
הכיני מלית
הקציפי חלבונים וסוכר והוסיפי קפה לקצף רך ויציב

הרכבת העוגה:
רדדי עלים והניחי בצק מלית בצק סיימי בבצק
אפי בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-40 ד' או עד להשחמה

•••••

עוגיות קצף חלביות/פרווה (מתכון של ריצה) – מצרכים:

3 וחצי כוסות קמח תופח
1 שמנת חמוצה
3 חלמונים
3 כפות סוכר
300 גר' חמאה
3 כפות ליקר בננות

מלית:
3 חלבונים
1/2 כוס סוכר
1 אינסטנט וניל
מעט קפה – לא חובה

אופן ההכנה:
מכינים בצק מחלקים ל-4
מכינים מלית
מקציפים חלבון וסוכר בסוף מוסיפים את האינסטנט והקפה
מרדדים מורחים מלית ומגלגלים
חותכים לשושנים ומסדרים על תבנית מרופדת בניר אפיה
אופים בחום של 180 מעלות עד להשחמה קלה כ-15 ד'

האזינו לתוכנית המלאה – שעה ראשונה:

שעה שניה:



0 תגובות

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>