מעבר לאתר המותאם

ניחוחות שבת • מתכוני דגים לכבוד יום הכיפורים

דוד קליגר 1 Comment on ניחוחות שבת • מתכוני דגים לכבוד יום הכיפורים

המתכונים של מירי זורגר כפי שהוגשו בתוכנית 'ניחוחות שבת' • הפעם לקראת יום הכיפורים קבלו מתכוני דגים שונים ומעניינים לצד עוגיות דבש

ניחוחות שבת מתוקן חדש

סלמון גרבלקס-סלמון כבוש – מצרכים:
1 נתח פילה סלמון במשקל 1,200 ק"ג ללא עצמות
400 גר' סוכר
800 גר' מלח ים אטלנטי
זסט מ-2 לימונים
זסט מ-2 תפוזים
2 כפיות פלפל שחור גרוס טרי
3-4 סלקים קלופים מגורדים לג'וליאן
2 צרורות של שמיר קצוץ

להגשה:
איולי פסטו
טוסטונים מג'בטה

אופן ההכנה:
מנקים ומישרים את הפילה
מערבבים את כל המצרכים מלבד הסלק
מניחים בתבנית עמוקה את הסלמון ועוטפים לחלוטין עם תערובת המלח מעל מניחים את הסלק ועוטפים בניילון נצמד
מניחים משקולת על גבי הדג כדי להטמיע טעמים ומניחים במקרר ל-48 שעות
מסירים את הכיסוי של הסלק והמלח ושוטפים היטב
מנגבים ומיבשים היטב
מניחים במקרר 24 שעות נוספות
פורסים דק ומגישים

•••••

איולי פסטו-דו קבוצתי – מצרכים:
1 צרור פטרוזליה
5-6 שיני שום
3/4 כוס שמן זית
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

לאיולי:
2 ביצים חלוטות
כוס וחצי שמן קנולה
1 כף מיץ לימון

אופן ההכנה:
במעבד מזון שמים את הפטרוזיליה ללא הגבעולים העבים השום השמן והתבלינים ומעבדים למסה חלקה

הכנת האיולי:
במעבד מזון שמים את הביצים החלוטות המיץ לימון והתבלינים ומתחילים לעבד עד לקבלת עיסה בהירה
מוסיפים את השמן בזילוף עדין עד להיווצרות מיונז
מוסיפים 3-4 כפות מרוטב הפסטו או לפי הטעם
טועמים מתקנים תיבול
נשמר כ-3 ימים במקרר

•••••

פילה סיבס עטוף בבצק עלים – מצרכים:
1 חב' בצק עלים
1 דג לברק/סיבאס במשקל 1,200 ק"ג מפולט ללא עור ועצמות

תיבול:
1/3 כוס שמן
מלח
פלפל

למלית:
500 גר' בייבי תרד
2 שיני שום כתושות
1/2 כפית מלח
מעט פלפל שחור גרוס טרי
ביצה טרופה – לציפוי הבצק

אופן ההכנה:
ראשית מכינים את המלית
מחממים מחבת עם מעט שמן מוסיפים את עלי התרד ואת השום הכתוש מתבלים במלח פלפל ומקפיצים כ-2 ד' או עד שהעלים התכווצו
מסננים נוזלים ומצננים
פותחים את עלה הבצק ומניחים פילה דג מתבלים ומזלפים מעט שמן
מעל מניחים את עלי התרד ומעל פילה שיני מתבלים כנ"ל את הפילה השני מכסים בפיסת בצק נוספת מהדגים ויוצרים צורת דג ללא הראש
מברישים בביצה ומצירים קשקשים וסנפירים
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים עד להשחמה
מגישים עם רוטב מונייר

•••••

פילה אמנון בפסטו – מצרכים:
6 פילטים אמנון טריים ללא עצמות
4 כפות רוטב פסטו

לרוטב פסטו:
1 צרור פטרוזליה
8 שיני שום
כוס וחצי צנוברים או קשיו לא קלוי
כוס וחצי שמן זית
מלח פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה – הכנת הפסטו:
את מצרכי הפסטו שמים במעבד מזון וטוחנים למחית חלקה
הכנת הדג
אל קערה מעבירים 4 כפות רוטב פסטו ואת הפילטים של הדג ומערבבים היטב
טועמים ומתקנים תיבול
משהים כשעה במקרר
מחממים תנור לחום של 200 מעלות ומניחים את הדגים בתבנית מרופדת בניר אפיה ואופים כ-40 ד' או עד להשחמה

•••••

עוגיות דבש (מלכי ניו יורק) – מצרכים:
4 ביצים
1 כפית סודה לשתיה
קורט קינמון
כוס וחצי סוכר
5 כפות גדושות דבש
1 כוס שמן
6 כוסות קמח

אופן ההכנה:
לערבב את כל המצרכים הנ"ל לשים כשעתים במקרר
עם כף גלידה קטנה או בשקית זילוף עם צנטר חלק לזלף עוגיות בגודל זית
לאפות עד להשחמה כ-20 ד'
לתת להתקרר ולשמור בצנצנת מכוסה עד שבוע

•••••

חלות לשבת – מצרכים:
1,250 ק"ג קמח
2 ביצים
50 גר' שמרים
3/4 כוס שמן
100 גר' מרגרינה רכה
4 כפות דבש
3 כפות סוכר
כ-600 מ"ל מים פושרים
כפית מלח

לציפוי:
2 ביצים טרופות
1 כוס שומשום

אופן ההכנה:
בקערת המערבל הניחי את המלח
מעל הניחי את הקמח המנופה
פוררי את השמרים הטריים וערבבי עם הקמח
הניחי את הסוכר הביצים השמן הדבש והמרגרינה והתחילי ללוש
הוסיפי חצי מכמות המים ולושי שוב
הוסיפי את שאר כמות המים תוך כדי לישה
לושי במהירות נמוכה 10 ד'
לישה ממושכת גורמת להתפתחות הגלוטן ולקבלת בצק אוורירי
מכסים את הבצק בניילון נצמד ומתפיחים כשעה או עד להכפלת הנפח
מפרישים חלה עם ברכה
מוציאים את הבצק מעל גבי משטח עבודה מקומח ותופחים עלי להוצאת האוויר
מחלקים את הבצק ל-3 וכל חלק מחלקים ל-3 יחי' שוות
מגלגלים לגלילים וקולעים לצמה
מניחים על תבנית משומנת
מכינים כך את 2 החלות הנוספות ומניחים להתפחה כ-20 ד' נוספות
מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להשחמה

האזינו לתוכנית המלאה:



1 תגובות

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

מיין תגובות
  1. 1

    לא אוכלים דגים בסעודה מפסקת…אוי ואבוי זה מצמיא ויגרום סבל וצמא עזה למי שצם. צום קל ומועיל לכולם