מתכוני חג שיוצאים מהקופסא

    עפר גדנקן No Comments on מתכוני חג שיוצאים מהקופסא

    מחפשים מתכונים יצירתיים ומזמינים להגיש לשולחן החג? אין מתאים יותר מתבשילי דגים עשירים, מזינים ובעלי טעם נפלא ממגוון מוצרי האיכות של סטארקיסט. לכבוד תקופת החגים, סטארקיסט מגישה לכם מתכונים מיוחדים שיפארו את שולחן החג.
    שתהיה לכם שנה טובה וטעימה!

    8:43
    19.03.24
    מהדורת הבוקר No Comments on יצחק בריק: "הרמטכ"ל חייב להתפטר; לא נוכל ננצח כך"

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    חריימה טונה

    רכיבים לדג:

    4  קופסאות טונה סטארקיסט בשמן קנולה מסוננות (לשמור את השמן)

     

    רכיבים לרוטב:

    השמן המסונן מקופסאות הטונה

    2 בצלים סגולים בינוניים קצוצים

    10 שיני שום קלופות ופרוסות דק

    1/2 קילו דלעת קלופה וחתוכה לקוביות

    1 פלפל אדום מתוק, פרוס דק

    1 גזר, פרוס דק

    1  פלפל חריף ירוק, קצוץ

    1  צרור כוסברה (גבעול ועלים), קצוץ

    6  עגבניות בשלות, חתוכות לרבעים

    2 כפות פפריקה מתוקה

    1  כף כמון

    2  כפיות סוכר

    1 כפית פלפל צ'ומה (לאוהבי החריף)

    מלח לפי הטעם

    1  ליטר מים

     

    אופן ההכנה:

    מחממים היטב שמן מקופסאות הטונה בסיר.

    מטגנים יחד בצל, שום, קוביות דלעת ופלפלים במשך 5 דקות.

    מוסיפים את העגבניות, הכוסברה והתבלינים וממשיכים לטגן 5 דקות נוספות.

    מוסיפים 1 ליטר מים ומביאים לרתיחה.

    מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות, עד שהדלעת מתרככת והטעמים מתמזגים.

    בוצעים את הטונה ל2-3 חתיכות מכל יחידה ומכניסים לרוטב.

    מבשלים כ-5 דקות, כדי שהטונה תספוג את הרוטב.

    מפזרים כוסברה קצוצה טרייה בהגשה ומגישים חם.

     

    סנייה טונה וחצילים

    רכיבים:

    9 פרוסות חציל אפויות (הוראות בהמשך)

    3/4 כוס טחינה מוכנה סמיכה מעט, אך ניתנת למזיגה

     

    למילוי:

    2 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן מסוננות

    1 בצל לבן קצוץ

    4כפות אגוזי מלך קצוצים גס

    4כפות פטרוזיליה

    מעט מוסקט טחון

     

    אופן ההכנה:

    למרוח את פרוסות החציל בשמן זית, להניח בתבנית

    לאפות10  דקות בחום של 200 מעלות.

    לערבב את מרכיבי המילוי יחד.

    להניח פרוסת חציל אפויה ומעליה שכבת מילוי

    להניח עוד פרוסת חציל ועוד שכבת מילוי

    לסגור בפרוסת חציל מלמעלה.

    לזלף מעל הכל טחינה ומעט אגוזים לקישוט.

    לאפות את“ המגדל” בתנור 10 דקות (בתנור שחומם מראש ל 180-מעלות(

     

    הצעת הגשה:

    להגיש עם סלט צבעוני: גזר, סלרי, פלפל ירוק חתוכים לרצועות דקיקות,

    מתובל בשמן זית, מיץ לימון ומלח.

     

    סטארקיסט מאחלת שנה טובה לכל בית ישראל!



    0 תגובות