סגולה לפרנסה • חלת מפתח

    יוסי ברויער 1 Comment on סגולה לפרנסה • חלת מפתח
    18:20
    24.04.24
    קובי פינקלר ושלמה ריזל No Comments on הנשיא ביידן חתם על החוק להעברת סיוע לישראל | מתעדכן

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    רגע לאחר הפסח, נפגשנו עם השף של חברת "שמרית", מר סטפן לייק וביקשנו ממנו מתכון לחלה טעימה.
    מסתבר, כי סוד ידוע הוא במגזר החרדי, שחלה הנאפית לשבת הראשונה שלאחר הפסח מהווה סגולה לפרנסה. אך אין זה די באפיית חלה והפרשת חלה. נוהגים לאפות "חלת מפתח". המפתח מרמז על תפילתנו שהקב"ה יפתח לנו שערי פרנסה, שהרי מפתח הפרנסה נתון בידיו.
    מתברר כי המנהג מופיע בספר "טעמי המנהגים" ומדבר על כך שמקובל לאפות חלה בצורת מפתח או לאפות חלה רגילה ולהטמין בתוכה מפתח. יש כאלו הטוענים כי מספיק להטביע סימן של מפתח על החלה עצמה. כך או כך, לא משנה באיזו גרסה תבחרו, שף סטפן מצרף לכם מתכון קליל ופשוט לחלה בלתי נשכחת, עם הוראות מדוייקות ליצירת מפתח.
    שיהיה במזל ולפרנסה טובה!!

    מרכיבים לחלה גדולה בצורת מפתח

    (או לשתי חלות בינוניות בצורת מפתח)

    • 1 ק"ג קמח
    • 1 קוביה או שקית שמרית (50 גר')
    • 1 שקית משפר אפיה
    • ¾ כוס סוכר (150 גר')
    • 150 גר' מרגרינה (¾ חב')
    • 2 ביצים בגודל L
    • כ-½1 כוסות מים פושרים
    • כפית מלח
    • למריחה: ביצה טרופה
    • לקישוט: שומשום או פרג לפיזור.

     

    אופן ההכנה:
    מכניסים את כל החומרים לקערה, מוסיפים בהדרגה את המים ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש.
    משהים למנוחה בכלי מכוסה כחצי שעה.

    לחלה אחת גדולה:


    מחלקים את הבצק לשלושה חלקים. אח"כ כל יחידה לשלושה חלקים נוספים.
    סה"כ יוצרים 9 חלקים שווים.
    1.ליצירת החלק המרכזי של המפתח – מגלגלים שלושה חלקים לאורך של כ 40 ס"מ כל אחד
    וקולעים מהם צמה.
    2. מניחים את הצמה במרכז מגש מרופד בנייר אפיה.
    3. מרדדים עוד שלושה חלקים לרצועה באורך של כ 20 ס"מ כל אחד.
    4. את החלקים הללו קולעים לצורת צמה. (החלה הקטנה מהווה למעשה את השיניים של המפתח).
    5. מדביקים את קצה החלה הקטנה לקצה החלה המרכזית שהכנו קודם.
    6. את שלושת החלקים הנותרים מגלגלים לרצועות ארוכות של כ 40 ס"מ
    7. קולעים מהם צמה ויוצרים ממנה מעין עיגול, שאת קצותיו מחברים מתחת לגוף החלה
    הגדולה. (עיגול זה מהווה את ראש המפתח).
    8. מתפיחים עד להכפלת הנפח.
    9. מורחים בזהירות בביצה טרופה ומפזרים שומשום או פרג.
    10. בתנור שחומם מראש ל- 180מעלות אופים כ-35 דקות עד שהחלה זהובה.
    11. מעבירים לרשת לצינון.

    ליצירת שתי חלות קטנות יותר –
    מבצעים את ההוראות הנ"ל ומחלקים את הבצק בתחילתו לשניים – כלומר בסופו, ל 18 חלקים.

    חברת "שמרית" מייצרת ומשווקת שלושה מוצרים: קוביה "שמרית" – קובית שמרים טריים, 50 גר' נטו,
    שקית "שמרית" – גרגרי שמרים טריים להוספה ישירה לקמח, שקית שמרית+ משפר לאפיה ביתית.
    מוצרי שמרית נושאים את חותם הכשרות המהודר של בד"ץ העדה החרדית.



    1 תגובות

    מיין תגובות
    1. 1

      תודה על המתכון. עשיתי אותו !! יצא מעוחה. בשבת נטעםםםם