לחמניות במילוי שוקולד

    עפר גדנקן No Comments on לחמניות במילוי שוקולד

    המילוי כבר בפנים – לחמניות רכות ואווריריות מבצק שמרים במילוי קרם שוקולד פרה. כיף להכין עם הילדים, עם המון אפשרויות לגיוון הטעמים!
    מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין עבור שוקולד פרה

    12:30
    19.03.24
    קובי פינקלר No Comments on רס״ב במיל׳ סבסטיאן איון הי"ד נפל בקרב בצפון הרצועה

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    זמן הכנה: 3 שעות

    רמת קושי: בינוני

    כמות: 12-15 יחידות

     

    מצרכים

    לבצק:

    500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח

    10 גרם (2 כפיות) שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים

    240 מ"ל (1 כוס) חלב

    50 גרם (1/4 כוס) סוכר

    45 מ"ל (3 כפות) שמן

    1 ביצה L

    1/2 כפית מלח

     

    למילוי:

    200 גרם שוקולד פרה מריר

    100 גרם חמאה

     

    להברשה:

    ביצה טרופה

     

    לקישוט:

    שומשום

     

    אופן ההכנה

    • בצק: בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, חלב, סוכר, שמן, ביצה ומלח ולשים במשך 10-12 דקות במהירות נמוכה-בינונית עד שמתקבל בצק אחיד.
    • מכסים את הקערה ומתפיחים את הבצק במשך כשעה או עד שהוא מכפיל את נפחו.
    • מילוי: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה. מוסיפים חמאה וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי.
    • מערבבים היטב עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
    • מצננים את תערובת השוקולד במקרר במשך כחצי שעה או עד שהיא מגיעה למרקם נוח למריחה.
    • על משטח מקומח מחלקים את הבצק התפוח ל-12-15 יחידות.
    • מרדדים כל חלק למלבן קטן, מורחים מלית ומגלגלים לרולדה הדוקה. מגלגלים את הרולדה סביב עצמה (צורת שבלול) ומניחים את הלחמניות המעוצבות במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
    • מכסים את הלחמניות ומתפיחים במשך כחצי שעה או עד שהן כמעט מכפילות את נפחן.
    • מחממים תנור ל-170 מעלות.
    • מברישים את הלחמניות התפוחות בביצה טרופה בעדינות ומפזרים שומשום.
    • אופים במשך 15-20 דקות או עד שהלחמניות תפוחות, זהובות ויציבות למגע.
    • מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומגישים.

     

    טיפ מהפרה!

    • במקום שוקולד פרה מריר אפשר להשתמש בשוקולד פרה חלב באותה כמות.
    • במקום שומשום אפשר לקשט את הלחמניות בפרג, אגוזים קצוצים, קוקוס וכו'.

    בתיאבון!



    0 תגובות