'זהירות, סכנת חיסול': לחמניות שום מפנקות

    לחמניות שום מפנקות • חגיגת מאפים וריח משכר
    אתי קצבורג 1 Comment on 'זהירות, סכנת חיסול': לחמניות שום מפנקות

    את המאפה הזה קחו בחשבון להכין בכפולות כי רק מהריח שלהם כולם ינהרו למטבח • ביסים מפנקים לסוף הקיץ

    לחמניות שום מפנקות • חגיגת מאפים וריח משכר

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    לחמניות שום רכות

     500 גר' קמח

    • כף שמרים יבשים
    • 4 כפות סוכר
    • 3-4 שיני שום כתושות
    • 1/4 כוס שמן זית
    • 3/4 כוס מים
    • כוס חלב
    • כפית + 1/3 מלח

    לציפוי:

    • ביצה להברשה
    • 100 גר' חמאה מומסת
    • 4 שיני שום כתושות
    • 2 כפות בזיליקום טרי קצוץ דק דק

    לחמניות שום 2

    ההכנה:

    בקערה עם וו לישה, מערבבים: קמח, שמרים וסוכר, מוסיפים שום, שמן זית, מים וחלב, מערבבים ואח"כ מוסיפים את המלח.

    לשים 10 דק' את הבצק, עד לקבלת בצק אלסטי ורך.

    מפזרים על הבצק מעט קמח, מעצבים לכדור ומעבירים לקערה לתפיחה עד להכפלת הנפח (כשעה)

    מחלקים את הבצק לכדורים קטנים בגודל ביס, מסדרים בתבנית עגולה אחת ליד השנייה עם רווחים (הם מאוד תופחים), לכסות ולהתפיח למשך חצי שעה.

    להבריש מעל ביצה, ולהכניס לתנור מחומם מראש (חום בינוני – 180 מעלות) כ- 20 דק' עד לקבלת מראה שחום ויפה.

    להמיס חמאה ולערבב עם השום והבזיליקום, למרוח בנדיבות על הלחם ברגע שיוצא מהתנור.

    המתכון באדיבות גיטי שור
    לתוכנית המלאה ולעוד מתכונים שווים לחצו כאן

     



    1 תגובות

    מיין תגובות
    1. 1

      איך אפשר להמיר לפרווה