מעבר לאתר המותאם

ניחוחות שבת • בואו להכין אורונגולושקו

דוד קליגר No Comments on ניחוחות שבת • בואו להכין אורונגולושקו

המתכונים של מירי זורגר כפי שהוגשו בתוכנית 'ניחוחות שבת' • הפעם לצד תחרות 'קייטרינג מנצח' והפרשת חלה עם הרבנית משטפנשט היישר מאומן נתנה מירי גם מתכון למאפה הונגרי בשם אורונגולושקו ומתכונים מגוונים לטפנדים שונים

ניחוחות שבת מתוקן חדש

אורונגולושקו – מצרכים:
1 ק"ג קמח
1 קובית שמרים
3/4 כוס סוכר
480 מ"ל חלב סויה או מיץ תפוחים
3 ביצים
100 גרם מרגרינה נטורינה קרה חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח

לציפוי:
כוס שמן
3 כוסות אגוזי לוז גרוסים
200 גר' סוכר
1 שקית סוכר וניל

להגשה:
רוטב שוקולד

אופן ההכנה:
מכינים בצק מהמצרכים הנ"ל לשים כ-8/10 ד' הבצק יוצא רך מאוד
מכסים בניילון נצמד מתפיחים כחצי שעה
מכינים את תערובת האגוזים
בקערה מערבבים את האגוזים והסוכר
את השמן מניחים בקערה אחרת

הרכבת המנה:
קורצים מהבצק עיגולים של 30 גר' טובלים בשמן וא"כ באגוזים
מניחים ברינגים אישיים משומנים
מכינים כך את כל הבצק
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-40 ד' או עד להזהבה

להגיש עם רוטב שוקולד.

•••••

טפנד חציל – מצרכים:
2 חצילים קלויים על האש או אפויים בתנור עד להתרככות
5 שיני שום
5 בצלים ירוקים
5 ביצים קשות
כף שמן
3-4 כפות מיונז
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה:
לתוך קערת המעבד מזון רוקנו את החציל הוסיפו את שאר המצרכים ועבדו למחית חלקה
טעמו ותקנו תיבול

•••••

טפנד זיתים ירוקים – מצרכים:
1 צנצנת זיתים ירוקים מגולענים
2 שיני שום
1 כוס מיונז
1 כוס גמבה חמוצה
מעט פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה:
את הזיתים שוטפים פעמים ושמים במעבד מזון
מוסיפים את שאר המצרכים וטוחנים למחית חלקה

•••••

טפנד עגבניות – מצרכים:
1 עגבנייה
2 שיני שום
1 כוס רסק עגבניות
1/2 כוס רוטב צ'ילי
1 כוס מיץ עגבניות
1/2 כוס שמן
מלח פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה:
את כל המצרכים שמים במעבד מזון וטוחנים למחית חלקה
טועמים ומתקנים תיבול

•••••

חלות לשבת – מצרכים:
1.250 ק"ג קמח
2 ביצים
50 גר' שמרים של שמרית
3/4 כוס שמן
100 גר מרגרינה נטורינה רכה של שמרית
4 כפות דבש
3 כפות סוכר
כ 600 מ"ל מים פושרים
1 כפית מלח

לציפוי
2 ביצים טרופות
1 כוס שומשומים

אופן ההכנה
בקערת המערבל הניחי את המלח
מעל הניחי את הקמח המנופה
פוררי את השמרים הטריים וערבבי עם הקמח
הניחי את הסוכר הביצים השמן הדבש והמרגרינה והתחילי ללוש
הוסיפי חצי מכמות המים ולושי שוב
הוסיפי את שאר כמות המים תוך כדי לישה
לושי במהירות נמוכה 10 ד'
לישה ממושכת גורמת להתפתחות הגלוטן…ולקבלת בצק אוורירי
מכסים את הבצק בניילון נצמד ומתפיחים כשעה או עד להכפלת הנפח

מפרישים חלה עם ברכה
מוציאים את הבצק מעל גבי משטח עבודה מקומח ותופחים עלי להוצאת האוויר
מחלקים את הבצק ל3 וכל חלק מחלקים ל3 יח שוות
מגלגלים לגלילים וקולעים לצמה .
מניחים עת תבנית משומנת
מכינים כך את 2 החלות הנוספות ומניחים להתפחה כ 20 ד' נוספות
מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשומים
אופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות עד להשחמה

האזינו לתוכנית המלאה – שעה ראשונה:

שענה שניה:



0 תגובות

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>