המתכון באדיבות טונה סטארקיסט
מצרכים (כ-25-30 יח')
לבצק:
1 ק"ג קמח לבן
1 כוס שמן
2 כפות מחוקות שמרים יבשים (6 גרם)
½ כף מלח
2 כוסות מים פושרים
למלית:
3 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן 160 גרם
½ כפית פלפל שחור
½ כפית כמון
1 כפית שטוחה מלח
4 בצלים קלופים וקצוצים דק
לטיגון:
שמן לטיגון עמוק (כ-10 ס"מ גובה)
אופן ההכנה:
לבצק: מערבבים בקערה את כל החומרים לבצק ולשים עד לקבלת בצק חלק ואחיד. מכסים את הקערה במגבת או בניילון נצמד ומתפיחים כ-30 דקות. מחלקים את הבצק ל-3 ומרדדים כל חלק לעלה בעובי כ-0.5 ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר כ-10 ס"מ ומניחים על משטח עבודה מקומח.
למלית: מחממים במחבת שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מסננים את הטונה מהשמן ומפוררים בקערה בעזרת מזלג. מוסיפים לקערה את הבצל המטוגן ומתבלים בפלפל שחור, בכמון ובמלח ומערבבים היטב.
להרכבת הסמבוסק: שמים כפית מהמלית על כל עיגול בצק וסוגרים את הדופן לקבלת חצי עיגול. מהדקים היטב את קצוות הבצק. מחממים במחבת את השמן לטיגון עמוק ומטגנים את הסמבוסק משני הצדדים כ-5 דקות מכל צד או עד להזהבה. מוציאים ומניחים בצד על נייר סופג לספיגת השמן.
להגשה: מגישים חם עם רוטב לבחירתכם או עם סלט עלים ירוקים.
בתיאבון!