4 סועדים
המרכיבים לקבב:
- 2 קופסאות (320 גרם סה"כ) טונה סטארקיסט בשמן, מסוננת
- 2 כפות קמח מצה
- 1 פלפל אדום קטן, חתוך לקוביות קטנות
- 1 כף פטרוזיליה קצוצה
- 2 חלמונים
- מלח ופלפל
- 2 כפות שמן לטיגון
לסלט:
- 1 לפת בינונית, קלופה
- 1 סלק בינוני, קלוף
- 1 גזר, קלוף
- 2 קישואים
- 200 גרם גבינת קשקבל, בגוש
לוויניגרט:
- מיץ מתפוז אחד
- 1 כף דבש
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/4 כוס שמן קנולה
- מלח ופלפל
אופן ההכנה:
- הקבב: מערבבים את כל מרכיבי הקבב, למעט השמן, בקערה. צרים קבבים קטנים באורך כ-4 ס"מ.
- מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים את הקבבים כ-2 דקות מכל צד (4 צדדים). מניחים על נייר סופג.
- הסלט: חותכים את כל השורשים למקלות דקים וארוכים. מגלפים את הקשקבל לרצועות בעזרת קולפן ירקות.
- הוויניגרט: במעבד מזון או במערבל ידני מערבבים יחד את כל מרכיביו.
- מסדרים את ירקות השורש והגבינה בקערה גדולה. יוצקים מעל את הרוטב ומערבבים. מגישים מיד לצד הקבבים.