ניחוחות שבת • הסודות הכמוסים של ה'מוסים'

    דוד קליגר No Comments on ניחוחות שבת • הסודות הכמוסים של ה'מוסים'

    המתכונים של מירי זורגר כפי שהוגשו בתוכנית 'ניחוחות שבת' • הפעם חושפת זורגר את כל הסודות הכמוסים שיקלו עליכם להכין מתכוני מוסים משובחים

    ניחוחות שבת
    12:46
    19.04.24
    אבי יעקב No Comments on הלכה למעשה: מרן הגאב"ד הגר"מ גרוס בדרשת שבת הגדול | צפו

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    מוס שוקולד בלגי עם אטריות באגוזים – מצרכים למוס:
    200 גר' שוקולד מריר משובח
    1 כוס קצפת צמחית
    1 מיכל קצפת צמחית נוספת
    1 חב' אינסטנט פודינג שוקולד בלגי
    1/2 כוס קפה מוכן מ-1 כפית גדושה של קפה מגורען
    1/3 כוס ליקר שוקולד

    מצרכים לאטריות:
    1 חב' אטריות רחבות וארוכות מבושלות לפי הוראות היצרן
    1 כוס אגוזי פקאן טחונים
    2 שקיות סוכר וניל
    1/2 כוס פירורי לחם
    100 גר' חמאה

    קרמבל פולי קקאו:
    300 גר' קמח
    200 גר' חמאה
    100 גר' סוכר חום
    150 גר' פולי קקאו גרוסים

    אופן ההכנה:
    ממיסים שוקולד וקצפת לקרם חלק
    בקערת המערבל מקציפים קלות את שאר המצרכים
    מוסיפים את קרם השוקולד ומקציפים לקצף רך ויציב
    מזלפים לכוסות ומצננים לשעה

    הכנת האטריות:
    מחממים חמאה או שמן להמסה מוסיפים אגוזים ומטגנים קלות מוסיפים פירורי לחם ואת הסוכר וניל ומערבבים
    מעבירים אל המחבת את האטריות ומערבבים לציפוי של האטריות

    הכנת הקרמבל:
    במעבד מזון שמים את המצרכים ומעבדים למסת פירורים
    משטחים על תבנית ואופים כ-20 ד'
    מצננים

    הרכבת המנה:
    מעל כל כוס מוס מניחים חופן נכבד מהאטריות מפזרים קרמבל קקאו צבוע בברונזה
    ומגישים

    •••••

    מוס פסיפלורה שוקולד לבן – מצרכים:
    500 מ"ל קצפת צמחית
    200 מ"ל מחית פסיפלורה
    1 חב' אצבעות שוקולד לבן
    1 שקית אינסטנט וניל
    1/3 כוס ליקר בננות

    לבסיס:
    200 גר' עוגיות חיוכים וניל מפוררות

    אופן ההכנה:
    המיסי את אצבעות השוקולד וערבבי עם הקצפת ועבדי למסה חלקה
    הוסיפי את שאר המצרכים וערבבי עד למרקם יוגורט
    טעמי ותקני תיבול
    בכלי קינוח אישיים שימי כף פירורים מעל זלפי את מוס הפסיפלורה
    קשטי והגישי

    •••••

    מוס תותים על תותים בג'לי – מצרכים למוס:
    250 מ"ל קצפת צמחית
    1/2 כוס מחית תות
    1 שקית אינסטנט וניל צרפתי
    1/3 כוס ליקר דובדבנים

    לשכבת התותים:
    10 תותים נקיים וחתוכים לקוביות
    1 שקית אינסטנט גלי תות
    גרנולה – לקישוט

    אופן ההכנה:
    מחלקים ל-12 כוסות אישיות את קוביות התות בצורה שווה
    מכינים את הג'לי תות לפי ההוראות ושופכים מעל התותים לכיסוי

    הכנת המוס:
    מקציפים יחד את כל מצרכי המוס למוס תפוח ואווררי
    מזלפים מעל שכבת הגלי ומקשטים בגרנולה

    •••••

    מוס גבינה בכוסות – מצרכים:
    2 כוסות מחית פרי אדום (תותים, דובדבנים, חמוציות….)

    לגבינה:
    500 גר' גבינת שמנת
    1 שקית אינסטנט וניל
    150 גר' אבקת סוכר
    250 מ"ל שמנת מתוקה 36% שומן מוקצפת לקצף רך

    לפירורים קריספיים:
    1 חב' עוגיות לוטוס טחונות

    להגשה:
    פיפטת אלכוהול

    אופן ההכנה – הכנת המוס:
    את הגבינה האינסטנט והא סוכר יש לשים בקערה ולערבב למסה אחידה
    לטעום ולתקן תיבול
    להוסיף את השמנת המוקצפת ולערבב למסה סמיכה
    לשים בשק זילוף עם צנטר משונן

    הרכבת המנה:
    בכוסות מיני יש לשים כף ממלית הפרי האדום
    מעל לזלף בנדיבות מוס גבינה
    לפזר פירורי לוטוס ולהניח את הפיפטה

    •••••

    האזינו כאן לתוכנית המלאה:



    0 תגובות