מעבר לאתר המותאם

ניחוחות שבת • בגלל החום: מתכוני עוף בהכנה קצרה

דוד קליגר No Comments on ניחוחות שבת • בגלל החום: מתכוני עוף בהכנה קצרה

המתכונים של מירי זורגר כפי שהוגשו בתוכנית 'ניחוחות שבת' • הפעם עקב החום הכבד קבלו סדרת מתכונים לחלקי עופות שונים בהם ההכנה היא קצרה ולא תאלצו לבלות הרבה זמן במטבח

שוקיים אפויים בירקות – מצרכים:
12 שוקיים חלוטים ונקיים מנוצות

למשרה:
כוס וחצי רוטב תאילנדי
1 כוס רוטב אלף האיים/צ'ילי
כפית א. מרק בטעם בצל

לירקות:
1/2 שקית אפונה קפואה
1/2 שקית שעועית ירוקה שלמה קפואה
15 עגבניות שרי חצויות
1 בצל פרוס דק
מלח פלפל שחור גרוס טרי
5 כפות שמן

אופן ההכנה:
את מצרכי המשרה יש להעביר לקערה ולערבב
להכניס את שוקי העוף ולערבב היטב
לכסות בניילון נצמד ולהעביר למקרר לשעתיים

להכנת המנה:
בתבנית 30 על 40 יש לפזר את הירקות לתבל ולערבב
לסדר את השוקיים מעל הירקות ואת הרוטב שנשאר לפזר מעל ולכסות בניר כסף
להכניס לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ולאפות שעה
להסיר כיסוי ולאפות עוד כ-10 ד' עד להשחמה

•••••

אצבעות פרגית (מלכה איידל בריל) – מצרכים:
6 פרגיות-הירך ללא עצמות
6 פרוסות פסטרמה שווארמה

לתיבול הפרגיות:
1 כפית מלח
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית תבלין שקשוקה
1 כפית פפריקה מעושנת
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
2 שיני שום כתושות
4 כפות שמן

אופן ההכנה:
את הפרגיות יש לחתוך ל-4 אצבעות
לשים את כל הפרגיות בקערה ולתבל
לעטוף כל אצבע בפסטרמה ולהניח על תבנית מרופדת בנייר אפיה
אפיה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 20 ד'
להגשה שמים מעל פירה 2 אצבעות פרגית ומגישים

•••••

אצבעות פרגית בשקדים – מצרכים:
6 פרגיות חתוכות ל-4

לציפוי:
3 ביצים
3 כפות קמח תפוחי אדמה
2 כפות פטרוזיליה
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
שקדים מולבנים פרוסים

אופן ההכנה:
ערבבי את מצרכי הציפוי מלבד השקדים והשרי ללילה במקרר
חממי תנור ל-180 מעלות
הוציאי את נתחי הפרגית וטבלי בשקדים והניחי על תבנית מרופדת בנייר אפיה
אפי כ-15 ד' או עד להשחמה

•••••

חזה עוף באידוי – מצרכים:
4 חזות עוף שלמות

למרינדה:
5 כפות סילאן
5 כפות מיונז
5 כפות רוטב סויה
1 כף פסטו
מלח
פלפל שחור גרוס טרי

למצע:
שעועית ירוקה שלימה או אספרגוס

לקישוט:
עגבניות שרי חתוכות
זיתי קלמטה
עלי בזיליקום

אופן ההכנה – הכנת המרינדה:
בכלי מערבבים את כל המצרכים
מעל נייר אפיה מניחים בצורה מסודרת את השעועית מעל מניחים את נתח החזה
מברישים עם המרינדה
מפזרים מעל עגבניות עלי בזיליקום וזיתי קלמטה
סוגרים למעטפה ומניחים בתבנית אפיה
מכינים כך את כולם
אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות 15 ד'
מגישים עם הנייר כשהוא גזור

•••••

פרגיות בערמונים (רננה) – מצרכים:
1 ק"ג סטייק פרגית חתוך
חבילה בצלצלי שאלוט
2 חבילות ערמונים בוואקום

מצרכים למרינדה:
4 גבעולי בצל ירוק
6 שיני שום קלופות
1/2 כוס דבש
1/4 כוס סויה
2 כפיות פפריקה
2 כפות אבקת מרק עוף
2 כפות סוכר חום
כוס מים
1/2 כוס יין לבן
1/4 כוס שמן קנולה
מלח פלפל

אופן ההכנה:
להכניס את הפרגיות לתערובת ולהעביר לתבנית
להוסיף את הערמונים והשאלוט מקולפים. לערבב היטב
ולתנור ב-180 מעלות לשעה שעה ורבע.

•••••

שוקיים עוף בפירורים – מצרכים:
12 שוקיים חלוטים ונקיים

לציפוי:
2 ביצים
2 כפות רוטב פסטו פטרוזליה
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
1 כוס קמח
2 כוסות פירורי לחם

אופן ההכנה:
מכינים את מסת הביצים
טורפים את המצרכים למסה אחידה

הרכבת המנה:
מעל גבי נייר אפיה מנפים את הקמח
את הפירורים שמים בנייר אחר
טובלים את השוקיים בקמח לאחר מכן בביצה ואז בפירורים ומניחים על נייר אפיה נוסף
מחממים שמן לטיגון חצי עמוק
ומטגנים את השוקיים עד להשחמה
לאחר מכן מכינים את השוקיים לאפיה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים 20 ד' נוספות

•••••

פרגית עוף אפוי במרינדה – מצרכים:
8 פרגיות עוף מגולגלות וקשורות או 8 יחי' חזה עוף מגולגלות

למרינדת השריה:
4 שיני שום כתושות
3 בצלים קצוצים
2 כפיות פפריקה מתוקה
2 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
3 כפות סילאן
1/2 כוס שמן
3 כוסות ציר עוף או מים

אופן ההכנה:
את רכיבי המרינדה הביאי לרתיחה
קררי לטמפרטורת החדר והכניסי את הפרגיות אל המשרה כסי והשהי ל-24 שעות
העבירי את נתחי הפרגית אל תבנית אפיה עם 2 כוסות מהרוטב והכניסי לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות ואפי כשעה וחצי
הסירי את הכיסוי ואפי עוד כ 10 ד' עד להשחמה
הסירי את חוטי הקשירה פרסי והגישי

•••••

האזינו כאן לתוכנית המלאה:



0 תגובות

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>