ניחוחות שבת • חופש? בואו לאפות ולבשל עם הילדים

    דוד קליגר No Comments on ניחוחות שבת • חופש? בואו לאפות ולבשל עם הילדים

    המתכונים של מירי זורגר כפי שהוגשו בתוכנית 'ניחוחות שבת' • הפעם לכבוד החופש מתכונים שונים שניתן לעשות עם הילדים בבית מכדורי שוקולד ועד פיצה ודברים נוספים

    22:01
    28.03.24
    המהדורה המרכזית No Comments on השרה מירי רגב: "לא מאמינה שהחרדים יפרשו מהממשלה"

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    כדורי שוקולד – מצרכים:
    2 תבניות אינגליש עם עוגת שוקולד מפוררות

    לקרם:
    4 כפות קקאו
    כוס וחצי סוכר
    חצי כוס מים
    200 גר' מרגרינה
    3 כפות קפה
    3 כפות מחית נוגט
    3 חלמונים

    לציפוי:
    קוקוס קלוי
    סוכריות צבעוניות
    פירורי שוקולד

    אופן ההכנה:
    בסיר מניחים קקאו סוכר ומים ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב
    כשרתח מסירים מהאש ומוסיפים חמאה
    מערבבים עד להמסה של המרגרינה
    מעבירים למעבד מזון מוסיפים את שאר הרכיבים ומעבדים למחית חלקה
    שופכים את הקרם על העוגות המפוררות ומערבבים
    בקערות נפרדות מכינים את הציפויים
    מכדררים כדורים במשקל של כ-15 גר' וטובלים בציפויים שרוצים
    מקררים שעה ומגישים
    ניתן לשמור בכלי סגור עד חודש

    •••••

    פיצה מבצק ללא שמרים – מצרכים:
    2 כוסות קמח
    1/2 כוס מים
    1/2 כוס שמן
    כפית מלח

    לרוטב:
    2 עגבניות בשלות
    מיכל רסק עגבניות
    1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
    1/2 כוס מים
    3 שיני שום
    כפית מלח
    מעט פלפל שחור
    כפית סוכר
    1/3 כוס שמן

    לציפוי:
    300 גר' גבינה צהובה מגוררת
    זיתים
    פטריות
    פלפלים מוקפצים
    עגבניות

    אופן ההכנה:
    מעבדים את מצרכי הבצק ביד לבצק רך ונוח לעבודה
    את הרוטב נותנים למבוגר להכין
    שמים את הרכיבים במעבד מזון וטוחנים למחית חלקה
    טועמים ומתקנים תיבול
    מכינים צלחות עם התוספות
    מחלקים את הבצק למס כדורים כמס המשתתפים
    עם מעט קמח על משטח העבודה מרדדים את הבצק ומעבירים אותו לתבנית מרופדת בנייר אפיה
    מורחים רוטב מפזרים גבינה צהובה ומניחים תוספות
    מעבירים לתנור שמומם מראש ל-200 מעלות ואופים כ-10 ד'
    אפשר עם אותו בצק להכין משה בתיבה
    למלא בנקניקיות פרווה לצפות בביצה ושומשומים ולאפות

    •••••

    עוגיות בצורות שונות – מצרכים:
    300 גר' קמח
    200 גר' חמאה
    100 גר' אבקת סוכר
    ביצה

    אופן ההכנה:
    מכינים בצק מהמצרכים הנ"ל
    מניילנים ומניחים במקרר לשעה
    מרדדים לעלה דק וקורצים צורות רצויות
    אופים בתנור שחומם מראש ל-180מעלות ואופים עד להשחמה

    •••••

    עוגיות שוקולד ציפס – מצרכים:
    175 גר' חמאה רכה
    160 גר' סוכר דמררה
    100 גר' סוכר רגיל
    ביצה גדולה
    חלמון מביצה גדולה
    כפית ת. וניל
    1/2 כפית מלח
    245 גר' קמח
    5 גר' אבקת אפיה
    1/2 כפית סודה לשתייה
    220 גר' שוקולד קצוץ

    אופן ההכנה:
    בקערה עם מלוש גיטרה שמים חמאה ושני סוגי הסוכר ומערבלים כדקה במהירות איטית
    מוסיפים ביצה וחלמון ומעבדים לקרם חלק
    מוסיפים את המלח והוניל ומעבדים כחצי דקה מוסיפים את הקמחים ומעבדים לבצק רך
    מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד להטמעה בבצק
    יוצרים תלוליות ברווחים
    אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ 10-12 ד'
    העוגיות יהיו רכות במרכז ופריכות בקצוות

    •••••

    מאפינס שוקולד – מצרכים:
    7 ביצים שלמות
    3 כוסות סוכר
    2 כוסות שמן
    חב' אינסטנט וניל בטעם צרפתי של אוסם
    2 כפות קפה
    מעט רום
    1 מיכל ריץ' קפה
    1 שקית אבקת אפיה
    1 חב' קמח שוקולד של אוסם

    אופן ההכנה:
    תחילה מערבבים את הנוזלים אח"כ מוסיפים קמח ואבקת אפיה ומערבבים עד למסה אחידה – לא לערבב יותר מדי
    מסדרים עטרות ניר בתבנית שקעים מזלפים עד ל-4/3 מהגובה
    אופים כ-20 ד' בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להתייצבות
    מצפים במוס תות או כל מוס שתרצו
    מגישים עם סרט סטן ורוד

    •••••

    האזינו כאן לתוכנית המלאה:



    0 תגובות