מעבר לאתר המותאם

טרטר בוינגרט משמש מתוך סדנת מובילות דעה חרדיות – השף אסף גרניט

עפר גדנקן No Comments on טרטר בוינגרט משמש מתוך סדנת מובילות דעה חרדיות – השף אסף גרניט

עשרות מובילות דעה במגזר החרדי לצד עיתונאיות בכירות השתתפו בסדנת בישול חגיגית בסטייל אמנותי שנערכה על-ידי רשת כלי הבית המובילה והגדולה בישראל 'נעמן', והתקיימה במרכז האירועים המלכותי 'הדר' בסיטי טאואר רמת גן. את הסדנא הגיש בטוב טעם השף הידוע והמפורסם אסף גרניט, שהיטיב לערוך ולהדגים את הכנת המנות, בהסברים עטופים בלוגיקה, בטכניקה ובפילוסופיית גורמה אנינת טעם.
צילום: שירה רז

IMG_5183

את האירוע פתחה והנחתה שרון הרמתי, מנהלת השיווק ב'נעמן גרופ', שקיבלה את המשתתפות בברכת 'ברוכות הבאות' וסקרה בקצרה בפניהן את ההיסטוריה העשירה של המותג 'נעמן', החל מאז הקמתו לפני כ-80 שנה עד ימינו אנו. "לאורך כל שנותיה, חברת נעמן מקפידה לחדש, להמציא, ליצור ולהוביל את תחום כלי הבית והמטבח בישראל, ולתת מענה לעקרת הבית משלב פתיחת המזווה בבית, דרך הבחירה מה לבשל או לאפות ועד לפינוי השולחן.

"אנו שמחים להיות אלה שנותנים את הטון, מכתיבים את הטרנדים בענף ומובילים את הקטגוריה", אמרה הרמתי בסיפוק רב. השף גרניט חשף והדגים בפני הנוכחות איך ניתן להגיע לניצול מלא של חומר הגלם מדג מוסר ים, לשימוש כמנת פתיחה וכמנה עיקרית, ללא יצירת פחת כלל. עם סיום האירוע ולאחר שהנוכחות טעמו את התוצאה שהייתה ערבה לחיך וללשון שלהן, הגיש השף את המתכון להכנה ביתית של טרטר קיץ עבור שלשה סועדים.

ואם תרצו גם אתם להכין בבית, להלן המתכון, באדיבותם של 'נעמן' והשף אסף גרניט:

 

 

טרטר:

120 גר׳ מוסר ים קצוץ היטב

1 בצל סגול קצוץ

חופן פטרוזליה קצוץ

50 גר׳ שקד פרוס קלוי

3 צנוניות חתוכות לקוביות

 

וינגרט משמש:

400 גר׳ משמש מופרד מהגרעין

200 גר׳ שרי צהוב

40 גר׳ חומץ בין יין לבן

4 גר׳ חרדל חלק

5 ג׳ שום טרי

10 גר׳ סילאן תמרים

3 גר׳ מלח דק

30 גר׳ מיץ לימון טרי

 

600 גר׳ שמן מעורב (חצי זית חצי סויה מעורבב)

 

אופן הכנת הוינגרט:

טוחנים את כל מרכיבי הוינגרט מלבד השמן למשך 4 דקות.

מזלפים תוך כדי טחינה בנונית את השמן ומסננים היטב ומקררים.

 

אופן הרכבת הטרטר:

מניחים את כל מרכיבי הטרור בקערה מוסיפים מעט שמן זית מיץ לימון טרי מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

 

צלחות המנה:

שופכים את הוינגרט הקר על הצלחת ומסדרים את הטרטר מעל לגובה.

מקשטים עם עלי בזיליקום טרי ומגישים עם כף.



0 תגובות

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>