ניחוחות שבת • אתם מוזמנים לארוחת בוקר

    דוד קליגר No Comments on ניחוחות שבת • אתם מוזמנים לארוחת בוקר

    המתכונים של מירי זורגר כפי שהוגשו בתוכנית 'ניחוחות שבת' • הפעם בתפריט: מגוון ארוחות בוקר קלילות להכנה

    0:16
    19.03.24
    נתי קאליש No Comments on בראשות גדולי הדור: בישיבת רש"י חגגו חצי יובל

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    סלט בטטות וגבינת מנצ'גו – מצרכים ל-6 מנות – קל להכנה:
    4 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות של 1 ס"מ על 1 ס"מ
    כוס צנוברים מטוגנים קלות
    מלח פלפל שחור גרוס טרי
    100 גר' גבינת מנג'גו או קשקבל חתוכה במקלף לסרטים

    לקישוט:
    עלים של בצל ירוק חתוכים לתלתלים
    בטטה קלופה במקלף לסרטים ומטוגנת בשמן עמוק

    אופן ההכנה:
    מחממים שמן במחבת עמוקה ומטגנים את הבטטות עד להשחמה
    מוסיפים את הצנוברים מתבלים במלח ופלפל
    בהגשה מוסיפים את סרטי הגבינה ומקשטים בתלתלי בצל וסרטי בטטה

    •••••

    פוקאצ'ת עגבניות וחישוקי גבינת עיזים – מצרכים:

    לבצק
    1 ק"ג קמח מלא
    25 גר' שמרים
    כפית מלח
    3/4 כוס שמן זיתי כתית
    3 כפיות סוכר
    3-4 כוסות מים

    לציפוי:
    20 עגבניות שרי חצויות
    גליל גבינת עיזים
    מלח גס
    פלפל שחור גרוס טרי
    ומעט שמן זית להברשה

    אופן ההכנה:
    מכינים בצק מהמצרכים הנ"ל ומשהים להתפחה כשעה
    מחלקים לכדורים של 100 גר' מברישים תבנית בשמן זית ומניחים את כדורי הבצק להתפחה נוספת כשהם מכוסים.

    ההכנה:
    מברישים תבנית בשמן זית ומותחים כדור אחד לצורה של בגט שטוח משטחים דק מעל התבנית
    מכינים כך עם כל הבצקים
    מצפים בעגבניות עם הרוטב מסדרים דסקיות מגליל גבינת העיזים מסדרים גם את חצאי העגבניות שרי
    ממליחים ומפלפלים
    אפיה בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות בקרקעית התנור
    בודקים לאחר 10 ד' אם התחתית מוכנה
    מעבירים אל המדף הכי עליון ומשחימים
    מגישים חם

    •••••

    מאפינס קוטג' ללא גלוטן – מצרכים:
    400 גר' קמח ללא גוטן
    כפית מלח
    2 גביעי קוטג'
    4 ביצים
    כוס חלב
    100 גר' חמאה מומסת
    כוס גבינה צהובה מגוררת
    כוס זיתים מגולענים
    לקישוט – 100 גר' גרעיני חמניה או שומשומים בצבעים

    אופן ההכנה:
    בקערה ערבבי את המצרכים היבשים
    מוסיפים את המצרכים הרטובים ומערבבים קלות ליצירת מסה אחידה מוסיפים את הזיתים והגבינה ומערבבים קלות
    מעבירים את המסה לתבנית סיליקון שקעים ומעל מפזרים גרעיני חמניה
    אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להשחמה

    חשוב: לא לערבב יותר מדי!

    •••••

    קרמבל עירית על עגבניות שרי ובצלצלי שאלוט – מצרכים:
    סלסילת עגבניות שרי
    צנצנת בצלצלי שאלוט מסוננים מושרים במים
    כוס זיתי קלמטה מגולענים

    להקרמה:
    1 שמנת מתוקה
    2 ביצים
    מלח
    פלפל שחור גרוס טרי

    לקרמבל עירית:
    100 גר' קמח
    100 גר' חמאה
    100 גר' קשיו קלוי
    50 גר' שומשום שחור
    2 שיני שום כתושות
    3 כפות עירית קצוצה
    מלח
    פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה – הכנת הקרמבל:
    במעבד מזון שימי את המצרכים ועבדי למסת פירורים
    העבירי לכלי והניחי במקפיא

    הכנת רוטב ההקרמה:
    בקערה טרפי את כל המצרכים

    הכנת הירקות:
    במחבת שימי שמן וטגני את העגבניות שלמות תוך כדי ערבוב
    תבלי והוסיפי את בצלצלי השאלוט שהושרו במים ולאחר סינון
    המשיכי לטגן 5 ד' נוספות
    הסירי מהאש והוסיפי את זיתי הקלמטה ערבבי
    טעמי ותקני תיבול
    העבירי לכלים עד חצי הגובה
    שפכי שמנת מעל הירקות ואז פזרי קרמבל בנדיבות
    העבירי לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואפי עד להשחמה

    •••••

    האזינו כאן לתוכנית המלאה:



    0 תגובות