ככה עושים את זה: עוגת "פתי בר" טריקולד לשבועות

    עפר גדנקן No Comments on ככה עושים את זה: עוגת "פתי בר" טריקולד לשבועות

    במיוחד לאוהבי עוגת ביסקוויטים קלאסית, גרסה שוקולדית ומושחתת עם 3 סוגי שוקולד – קרם שוקולד חלב, קרם שוקולד לבן ומעל הכל ציפוי גנאש שוקולד מריר והכל בין שכבות של "פתי בר" פריכים.
    מתכון, צילום וסטיילינג: נטלי לוין עבור שוקולד פרה

    0:16
    19.03.24
    נתי קאליש No Comments on בראשות גדולי הדור: בישיבת רש"י חגגו חצי יובל

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    זמן הכנה: שעתיים

    רמת קושי: קל

    כמות: עוגה אחת בתבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ

     

    מצרכים

    לקרם שוקולד חלב:

    50 גרם שוקולד פרה חלב

    125 מ"ל (1/2 מכל) שמנת מתוקה

    1 כפית גדושה אינסטנט פודינג וניל

    לקרם שוקולד לבן ווניל:

    50 גרם שוקולד פרה לבן

    1/2 כפית תמצית וניל

    125 מ"ל (1/2 מכל) שמנת מתוקה

    1 כפית גדושה אינסטנט פודינג וניל

     

    לשכבת ה"פתי בר":

    1 חבילת "פתי בר" עלית

    1/2 כוס חלב

     

    לגנאש שוקולד מריר:

    75 גרם שוקולד פרה מריר

    קורט מלח

    75 מ"ל שמנת מתוקה

     

    לקישוט:

    שוקולד פרה לבן מגורר

     

    אופן ההכנה:

    • קרם שוקולד חלב: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
    • מוסיפים שמנת מתוקה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
    • מצננים את הקרם במקרר במשך שעתיים או עד שהוא קר לחלוטין.
    • מעבירים את הקרם הקר לקערת מיקסר, מוסיפים אינסטנט פודינג ומקציפים במיקסר עד שהוא יציב.
    • קרם שוקולד לבן: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
    • מוסיפים וניל ושמנת מתוקה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי, עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
    • מצננים את הקרם במקרר במשך שעתיים עד שהוא קר לחלוטין.
    • מעבירים את הקרם הקר לקערת מיקסר, מוסיפים אינסטנט פודינג ומקציפים במיקסר עד שהוא יציב.
    • הרכבת העוגה: שמים שכבה אחת של "פתי בר" בתחתית התבנית ומברישים בחלב בעדינות. הוא ייספג מעט בביסקוויט וזה בסדר.
    • יוצקים את קרם השוקולד החלב על גבי שכבה ה"פתי בר" ומיישרים.
    • מניחים שכבה נוספת של "פתי בר" ומברישים בעוד קצת חלב.
    • יוצקים את הקרם השוקולד הלבן ומיישרים.
    • מניחים שכבה שלישית של "פתי בר" ומברישים בעוד קצת חלב.
    • גנאש שוקולד מריר: שוברים את השוקולד ושמים בקערה.
    • מוסיפים מלח ושמנת מתוקה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס ומתקבל גנאש אחיד ומבריק.
    • יוצקים את הגנאש על גבי ה"פתי בר" העליון ומיישרים בעדינות.
    • מצננים את העוגה לפחות לילה במקרר, עטופה היטב.
    • מקשטים בפירורי "פתי בר" ושוקולדים קצוצים ומגישים.

     

    טיפ מהפרה!

    • שומרים את העוגה בכלי סגור במקרר עד 4-5 ימים.
    • מומלץ להכין את העוגה יום לפני ההגשה.
    • אפשר להקפיא את העוגה ולהגיש עוגת ביסקוויטים קפואה, שתהיה דומה לעוגת גלידה.

     

    בתיאבון!



    0 תגובות