ניחוחות שבת • הכנות מוקדמות לשבועות עם מתכונים חלביים

    דוד קליגר No Comments on ניחוחות שבת • הכנות מוקדמות לשבועות עם מתכונים חלביים

    המתכונים של מירי זורגר כפי שהוגשו בתוכנית 'ניחוחות שבת' • הפעם בתפריט: הכנה מוקדמת לשבועות עם מתכונים חלביים שונים • לכבוד שבת קודש

    ניחוחות שבת
    0:16
    19.03.24
    נתי קאליש No Comments on בראשות גדולי הדור: בישיבת רש"י חגגו חצי יובל

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    צדפות במלית גבינות – מצרכים:
    1 חב צדפות צבעוניות מבושלות על דנטה

    למלית:
    300 גר' גבינה צהובה מגוררת
    250 גר' גבינת ריקוטה או טוב טעם
    4 כפות עירית קצוצה או בצל ירוק
    150 גר' גבינה בולגרית מגוררת
    1/2 כוס פירורי לחם
    2 ביצים
    2 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה

    לציפוי:
    2 ביצים מקושקשות
    כפית מלח
    1/2 כפית פלפל שחור
    פירורי לחם

    לרוטב עגבניות:
    1 מיכל מחית עגבניות
    3 עגבניות חלוטות קצוצות
    3 שיני שום
    2 בצלים מטוגנים להשחמה
    כוס מים
    1/3 כוס שמן
    1/2 כוס רוטב צ'ילי
    כפית מלח
    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה:
    את המלית מערבבים היטב טועמים ומתקנים תיבול לפני הוספת הביצים ופירורים
    לאחר הטעימה מוסיפים ביצים ופירורי לחם ומעבירים לשקית זילוף
    ממלאים את הצדפות ומטגנים בפירורי לחם וביצה
    מניחים בצד

    הכנת הרוטב:
    את כל הרכיבים מעבדים במעבד מזון עד לקבלת מחית חלקה
    מעבירים לסיר ומבשלים לרתיחה
    טועמים ומתקנים תיבול
    מבשלים כ-30 ד'

    הגשה:
    מניחים בצלחת פסטה מעט רוטב
    מעל מסדרים 3 צדפות מקשטים בעלים ומגישים

    •••••

    קרואסון בצל (מתכון של מירי בריל-ורצברגר) – מצרכים:
    30 גר' שמרים יבשים
    7 כוסות קמח
    כוס מיץ
    1/2 כוס סוכר
    1/4 כוס שמן
    ביצה
    2 כפיות מלח
    2 בצלים מאודים

    אופן ההכנה:
    מכינים בצק שמרים
    מתפיחים
    מחלקים את הבצק ל-4 מרדדים ל-4 מברישים בשמן ומפזרים את הבצל המטוגן
    חותכים למשולשים ומגלגלים לקרואסונים
    מסדרים בתבנית מרופדת בניר אפיה
    מתפיחים שנית מברישים בביצה ומפזרים שומשום
    אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-40 ד' או עד להשחמה

    •••••

    בלינצ'עס פטריות מוקרם – מצרכים לבלינצ'עס:
    4 ביצים
    2 כוסות קמח
    2 כוסות מים
    מעט מלח
    4 כפות סוכר
    1/3 כוס שמן

    למלית:
    3 תפוחי אדמה קלופים ומבושלים לפירה
    50 גר' חמאה
    2 בצלים קצוצים מטוגנים עד להשחמה
    סלסילת פטריות קצוצות מטוגנות עד להשחמה
    200 גר' גבינה צהובה מגוררת
    כפית מלח
    3 כפות עירית
    מעט פלפל שחור

    לרוטב הקרמה:
    50 גר' חמאה
    50 גר' קמח
    250 מ"ל שמנת מתוקה
    250 מ"ל חלב
    מעט אגוז מוסקט
    כפית מלח
    מעט פלפל שחור גרוס טרי
    300 גר' גבינה צהובה מגוררת

    אופן ההכנה
    תחילה מכינים את הבלינצ'עס
    במעבד מזון מניחים את הבלינצ'עס ומעבדים לעיסה חלקה
    מחממים שמן במחבת ומטגנים חביתיות דקות
    מטגנים כך את כל המסה ומניחים להתקרר

    הכנת המלית:
    מועכים את תפוחי האדמה עם החמאה
    מוסיפים את שאר הרכיבים מתבלים מערבבים טועמים ומתקנים תיבול
    ממלאים את עלי הבלינצ'עס במלית ומקפלים ומניחים בתבנית בינונית

    הכנת הרוטב:
    מחממים חמאה להמסה מוסיפים קמח מטגנים להשחמה
    מוסיפים נוזלים ומביאים לרתיחה
    מתבלים טועמים ומתקנים תיבול
    מבשלים כ-10 ד'
    שופכים את הרוטב על הבלינצ'עס מפזרים גבינה צהובה
    אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להמסה והשחמת הגבינה

    •••••
    מוסקה חלבית מוקרמת – מצרכים:
    3 חצילים ללא גרעינים חתוכים לאורך ומומלחים

    למלית:
    500 גר' גבינת טוב טעם
    3-4 כפות עירית קצוצה
    300 גר' גבינה צהובה מגוררת
    300 גר' גבינת פטה מגוררת
    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
    500 גר גבינה צהובה פרוסות

    לרוטב עגבניות:
    500 גר' רסק עגבניות
    3-4 עגבניות בשלות
    300 מ"ל מים
    1/2 כוס שמן
    6-7 שיני שום
    כפית מלח
    1/2 כפית פלפל שחור
    כפית פפריקה מעושנת
    1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק

    להקרמה:
    500 גר' גבינה צהובה

    הרכבת המנה:
    על גבי פרוסת החציל מניחים רוטב עגבניות מעל מניחים גבינה צהובה ומעל מזלפים את המלית
    מגלגלים ומניחים בתבנית ששמנו עליה מעט רוטב עגבניות
    מסדרים את כל החצילים על הרוטב
    מניחים רוטב מעל מפזרים גבינה צהובה מגוררת
    אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להשחמה
    יש אפשרות לאפות ללא הרוטב ורק להניח אותו בהגשה

    •••••

    האזינו כאן לתוכנית המלאה:



    0 תגובות