האלפחור (Alfajores) היא עוגייה הנפוצה בעיקר במדינות דרום אמריקה, כמו ארגנטינה, צ'ילה, פרו ופרגוואי, ומוראכבת בעיקר בצורת סנדוויץ של 2 עוגיות וביניהם מילוי כלשהוא.
מגוון המילויים הוא גדול וכל אחת יכולה למלא את העוגיה במילוי כרצונה. העוגייה המקורית מולאה בריבת חלב.
המצרכים:
- 200 ג' קמח תפו"א
- 100 ג' אינסטנט וניל
- 125 גר' קמח ערמונים או קמח טפיוקה
- חצי כפית סודה לשתיה
- שקית אבקת אפייה
- 50 גר' משקדים מולבנים טחונים דק
- 200 גר' חמאה מרוככת
- 150 גר' אבקת סוכר
- כפית תמצית וניל
- 3 חלמונים
- 3 כפות מים
אופן ההכנה
- שמים את המצרכים במעבד מזון ולשים לבצק רך
- מרפדים בנילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה
- \מרדדים וקורצים עוגיות עגולות
- מניחים על תבנית מרופדת בניר אםיה ואופים בתנור שחומם מראש כ 7-8 ד'
- העוגיות נשארות בהירות
- ממלאים במלית רבת חלב ומצפים את החיבור בקוקוס