- רדיו קול חי - -

הכשרת מטוסים ומטבחים בפריסה חובקת עולם

במבצע ההכשרה שהחל לפני כחודשיים הוכשרו מאות אלפי פריטים ובהם, תנורים, מגשי חימום, כלי הגשה, כלי מטבח ועוד. התנורים ומגשי החימום הוכשרו בתהליך מיוחד, שכלל שהות במשך שלושה ימים בבריכות כימיקלים להסרת  השומנים וליבון חמור למהדרין בתנור מיוחד המפיק 300 מעלות חום.  בתום תהליך ההכשרה הודבקה  תווית חתומה המאשרת את ההכשרה לפסח תשע"ט. כמו כן הוטבלו עשרות אלפי פריטי סכו"ם חדשים במקווה הכלים הממוקמת במפעל תמ"מ. כל הכלים הכשרים לפסח שונעו למטבחי הקצה בתחנות אל על בעולם. בנוסף הוכשרו טרקליני המלך דוד בנתב"ג, בשדה התעופה קנדי בניו-יורק, שארל דה-גול בפריז וטרקלין אל על בשדה התעופה היתרו בלונדון. בטרקלינים השיתופיים מוקמו מעמדים שבהם מוצע מזון כשר לפסח בשקיות סגורות באחריות גורם הכשרות המקומי.

ביום רביעי, יב בניסן, יחלו צוותי הכשרה בהכשרת המטבחונים ב-46  מטוסי החברה ובהם מטוסי הדרימליינר החדשים שנקלטו לאחרונה בחברה. ההכשרה תכלול את תנורי החימום המותקנים במטבחונים, משטחי ההגשה ופריטי מטבח נוספים. מבצע ההכשרה יסתיים ביום שישי, ערב פסח, בשעות הבוקר המוקדמות. החל מיום רביעי בערב, בטיסות אל על הממריאות מנתב"ג, יוגש מזון כשר לפסח. הארוחות במחלקת תיירות יוגשו בכלים חד פעמיים ובמחלקות היוקרה – בכלים חדשים, שהוטבלו כדת וכדין. במהלך ימי חול המועד יוגש באל על מזון כשר לפסח והמעוניינים יוכלו להזמין ארוחות גלאט ממפעל "המשביע", בהכשר בד"צ העדה החרדית. כל מוצרי הדיוטי-פרי בטיסות אל על וסאנדור הינם כשרים לפסח.

לקראת חג הפסח אל על תגברה את טיסותיה. החל מראש חודש ניסן ניכרת תנועה ערה של עשרות אלפי תלמידי מוסדות החינוך התורני החוזרים לחג לארץ מגוריהם. אל על איפשרה לנוסעים לקחת עמם חבילת מצות ללא כל עלות ומבלי שהיא תחשב כחלק מהכבודה המותרת לפי סוג הכרטיס.