מעבר לאתר המותאם

ניחוחות שבת • אוסובוקו, לשון, נתחוני פרגית ובראוניז

דוד קליגר No Comments on ניחוחות שבת • אוסובוקו, לשון, נתחוני פרגית ובראוניז

המתכונים של מירי זורגר כפי שהוגשו בתוכנית 'ניחוחות שבת' • הפעם בתפריט: אוסובוקו, לשון, נתחוני פרגית ובראוניז ולכבוד שבת קודש, וגם על ההכנות לפסח בסין

ניחוחות שבת מתוקן חדש

נתחוני פרגית בשקדים – מצרכים:
4 פרגיות חתוכות ל-4
מלח
פלפל

לציפוי:
כוס קמח תפוחי אדמה
ביצה + מלח ופלפל
כוס שקדים פרוסים
שקית צ'יפס מעוכה

אופן ההכנה – הכנת הציפוי:
טורפים ביצה ותבלינים
מערבבים שקדים וציפס מעוך בקערה
את נתחוני הפרגית אני טובלת בקמח תפוחי אדמה לאחר מכן בביצה הטרופה ואז בשקדים
מניחה על גבי תבנית מרופדת בניר אפיה
אפיה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להשחמה כ-15 ד'

•••••

בראוניז שוקולד לפסח – מצרכים:
3/4 כוס שמן
200 גר' שוקולד
1/2 כוס סוכר
5 ביצים מופרדות
1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
שקית אינסטנט שוקולד
כף קפה נמס
1/2 כוס אבקת שקדים
1/2 שקית א. אפיה

אופן ההכנה:
ממיסים שוקולד שמן וקפה לקרם חלק
מקציפים ביצים שלמות עם סוכר
מקפלים אל הביצים את תערובת השוקולד ומערבבים לקבלת קצף שוקולדי אחיד
מקפלים את היבשים ומעבירים לתבנית מאפין נמוכה
אפיה של 20 ד' או עד שקיסם יוצא יבש
מעולה בהקפאה

•••••

לשון ברוטב בצל ופטריות – מצרכים:
1 לשון

לירקות הבישול:
1 שורש סלרי
4-5 עלי סלרי
1 בצל
4 שיני שום
3 עלי דפנה
4-5 פלפל אנגלי
3 גזרים
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור

לרוטב:
3-4 בצלים קצוצים
5 שיני שום
2 סלסילות פטריות
2 ליטר ציר בקר או עוף
1 כפית מלח
מעט פלפל שחור

אופן ההכנה:
ראשית מבשלים את הלשון
לסיר בגודל מתאים מכניסים את הלשון ואת ירקות השורש כשהם חתוכים גס
מתבלים ומביאים לרתיחה
מבשלים כ 3 שעות
מוציאים את הלשון כשהיא חמה ומקלפים מניחים בצד
מקררים וחותכים לפרוסות באלכסון
מכינים את הרוטב
מטגנים בסיר מתאים בצל עד להשחמה קלה
מוסיפים שום ומטגנים עוד כ-3 ד'
מוסיפים פטריות ומטגנים 5 ד' נוספות תוך כדי ערבוב
מתבלים ומערבבים
מוסיפים את פרוסות הלשון ומעל שופכים את הציר
מבשלים כשעה.מגישים עם פטרוזליה קצוצה

•••••

אוסובוקו בירקות שורש – מצרכים:
6 מנות של אוסובוקו
1 שורש סלרי חתוך לקוביות
5-6 גבעולי סלרי קצוצים
3מ כפות פטרוזיליה קצוצה
3 -4 גזרים חתוכים לקוביות
2 קולרבי חתוכים לקוביות
מלח פלפל שחור גרוס טרי
500 מ"ל ציר עוף (עדיף שני ליטר)
1 כוס יין לבן
3-4 עלי דפנה

אופן ההכנה:
טגני את ירקות השורש בשמן עד להשחמה קלה
את מנות האוסובוקו תבלי במלח פלפל וטגני בשמן חם משני הצדדים
הוסיפי את הציר אל ירקות השורש הוסיפי יין ואת המנות הביאי לרתיחה
בשלי כשעתיים או עד לצמצום הנוזלים
טעמי ותקני תיבול

האזינו לתוכנית המלאה:



0 תגובות

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>