מעבר לאתר המותאם

ניחוחות שבת • אביב הגיע ואיתו העוגות והמאפים לפסח

דוד קליגר No Comments on ניחוחות שבת • אביב הגיע ואיתו העוגות והמאפים לפסח

המתכונים של מירי זורגר כפי שהוגשו בתוכנית 'ניחוחות שבת' • הפעם בתפריט: מיטב העוגות והמאפים לפסח וללא גלוטן ולכבוד שבת קודש

ניחוחות שבת מתוקן חדש

עוגיות שוקולד לפסח (מתכון של מלכי אדלר) – מצרכים:

תבנית סיליקון מלבנים (פיננסייר)
40 יחידות

2 ביצים
50 גר' (רבע כוס) סוכר
2 כפות שקדים טחונים לאבקה
2 כפות קוקוס
180 גרם שוקולד מריר מומס
150 גרם (3/4 כוס) תערובת שוקולד צ'יפס לבן ומריר

אופן ההכנה:
• מקציפים את הביצים והסוכר לקצף יציב
• מקפלים את היבשים והשוקולד המומס
• מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים לאיחוד
• שמים בכל שקע כפית מהבלילה
• אופים בחום של 160 מעלות 10-12 דקות
• העוגיות נשארות רכות

•••••

עוגיות תחרה-כשר לפסח – מרכיבים:
200 גרם אבקת סוכר
1/2 כוס קמח (70 גרם) או קמח שקדים (ראו הערה לעיל)
200 גרם פרוסות שקדים מולבנים
120 גרם חמאה מומסת פושרת או שומן קוקוס
1 כוס מיץ תפוזים (200 גרם)
1 כפית קליפת תפוז מגורדת

אופן ההכנה:
מערבבים את אבקת הסוכר עם הקמח.
מוסיפים את מיץ התפוזים, החמאה, השקדים וקליפת התפוז. מערבבים היטב.
מניחים במקרר בכלי סגור למשך כל הלילה.
מכסים תבנית בנייר אפייה ועליו צובטים פיסות מהתערובת לכדי גבעות קטנות במרחק גדול (עשרה סנטימטרים) אחת מהשנייה.
מרטיבים את הידיים במים ומשטחים את העוגיות קלות או בעזרת תחתית כוס משומנת.
אופים בחום שחומם מראש לחום של 140 מעלות במשך כמה 25-30 דקות באפייה איטית וממושכת, עד שמתקבלות עוגיות שטוחות וזהובות.

•••••

עוגיות שוקולד צ'יפס לפסח (מתכון של ציון אבוחצירא) – מצרכים:
225 גר' שומן מוקשה
290 גר' סוכר
2 חלמונים
2 ביצים
75 גר' קקאו
100 גר' קמח תפו"א
10 גר' פודינג וניל או שוקו
200 גר' שקדים
10 גר' אבקת אפיה
450 גר' שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה:
מסה שומנית שומן סוכר
ביצים לאט לאט
ואז את שאר הרכיבים
לגלגל לכדורים לאפות בחום של 180 מעלות 6-7 ד'

•••••

רולדת תפוחים לפסח – מצרכים:
6-7 תפוחי יונתן מתוקים קלופים וחתוכים לקוביות
3 כפות סוכר
1 כפית סוכר וניל
1 כוס אגוזי פקאן קצוצים

לרולדה:
5 ביצים
5 כפות קמח תפוחי אדמה
4 כפות סוכר
1/2 כוס שמן
חצי כוס מיץ או מחית תפוחי עץ
1/2 כפית אבקת אפיה

אופן ההכנה:
מכינים את התפוחים
במחבת מחממים שמן ומעבירים את התפוחים. מטגנים תוך כדי ערבוב כ-5 ד'
מפזרים סוכר חום וסוכר וניל ומטגנים כ-10 ד' או עד שהתפוחים מקורמלים ושחומים
מעבירים לקערה ומצננים
פורסים את התפוחים מעל תבנית מרופדת בנייר אפיה ומפזרים פקאנים

מכינים את הרולדה:
מקציפים חלבון וסוכר לקצב יציב
בכלי נפרד מערבבים את שאר המרכיבים
מאחדים מסות בתנועות קיפול
מורחים מעל התפוחים
אפיה בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות עד להשחמה

•••••

עוגת אוגזים לפסח – מצרכים:
10 ביצים
10 כפות סוכר
8 כפות קמח תפוחי אדמה
5 כפות אגוזים טחונים
5 כפות שמן
2 כפות סוכר וניל
מיץ מחצי לימון
1/4 כוס מים
מעט נס קפה
כפית גדושה אבקת אפיה

אופן ההכנה:
להפריד ביצים
להקציף חלבון עם סוכר
לערבב רובים ולאחד מסות
אפיה בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כחצי שעה
להנמיך ל-150 ולאפות עוד כ-20 ד'

האזינו לתוכנית המלאה:



0 תגובות

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>