- רדיו קול חי - -

מיוחד לסעודת הפורים • מתכון לכרוב ממולא

 

רגע לפני שאנחנו עוברים לכוננות פסח, ארוחות צהריים במיקרו במקרה הטוב וכריכים במקרה הפחות  טוב. מגיע פורים ואיתו השמחה שממלאה כל פינה בבית. במיוחד במטבח.

אז אחרי שסיימנו להכין אוזני המן ועוגיות למשלוחי מנות, הגיע הזמן להכנס למטבח ולארגן משתה פורים בלתי נשכח. שילבתי בין מתכונים מסורתיים למתכונים יצירתיים, חלקם קלים וחלקם קצת יותר מורכבים, מתוקים ומלוחים. ובעיקר כאלו שימלאו את הבית בניחוחות חגיגיים. פורים שמח!

כרוב ממולא

בפורים נהוג לאכול מאכלים ממולאים בשר, כרוב ממולא הוא מאכל שאני נוהגת לעשות במיוחד לפורים. גם קרעפלך ופלפל ממולא פופולאריים במשתה הפורים.
למה ממולאים? כי פורים, למרות שמותר לעשות בו מלאכה, הוא חג עם כל ההשפעות הרוחניות האדירות שמגיעות איתו. מצווה לשמוח בחג בבשר ויין, היות ובפורים החג קצת מוסתר בגלל עשיית המלאכה, גם הבשר מסתתר בתוך הממולאים.

מצרכים:
1 ראש כרוב מוקפא למשך יומיים במקפיא
1 ק"ג שווארמה הודו טחון
4 בצלים חתוכים לקוביות ומטוגנים עד להזהבה
100 גר' פסטרמה שווארמה חתוכה לקוביות ומטוגנת עד להשחמה
3 כוסות אורז מבושל
מלח פלפל
פפריקה מתוקה
3 כפיות סוכר
250 מ"ל רסק עגבניות

לרוטב:

500 גר' רסק עגבניות
1 קופסא עגבניות חתוכות
1 ליטר ציר עוף
1/4 כוס שמן
מלח פלפל פפריקה
סוכר לפי הטעם

אופן ההכנה:

מערבבים את מצרכי המלית ומניחים במקרר עטוף בניילון נצמד לשעה.

הכנת הרוטב:

שמים את השמן בסיר כבד.
מוסיפים את הרסק עגבניות והעגבניות החתוכות ומטגנים כ- 3 ד'.
מוסיפים את ציר העוף ומערבבים לקבלת רוטב אחיד.
מתבלים ומביאים לרתיחה.
טועמים שוב, מתקנים תיבול ומבשלים כחצי שעה.

מילוי הכרוב:

מפרידים את העלים מהגזע.
שמים בחלק המופנה אלינו 2 כפות מלית, מקפלים וסוגרים.
מסדרים את הכרוב הממולא בתבנית, שופכים מעליו רוטב.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ואופים 4 שעות.
מגישים חם.