ניחוחות שבת • מרקים מכל הסוגים

    דוד קליגר 1 Comment on ניחוחות שבת • מרקים מכל הסוגים

    המתכונים של מירי זורגר כפי שהוגשו בתוכנית 'ניחוחות שבת' • הפעם בתפריט: מרקים בשפע מכל המינים והסוגים • לכבוד שבת קודש

    21:01
    18.04.24
    אבי מימרן No Comments on הפיגוע המחריד בבנימין: "בדקנו היטב את בטיחות החווה"

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    מרק עדשים ירוקות – מצרכים:
    2 בצלים קצוצים
    7-8 שיני שום קצוצות
    1 שורש סלרי
    1 שורש פטרוזליה
    3 כוסות עדשים ירוקות מושרות במים חמים כשעה
    5 עלי סלרי קצוצים עם העלים
    3 שיני שום כתושות לפני ההגשה
    5-6 כפות שמן לטיגון
    כפית וחצי מלח
    1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
    מעט צ'ילי גרוס
    1 כפית כמון

    אופן ההכנה:
    בסיר מטגנים בצל ושום להשחמה קלה
    מוסיפים את שאר המצרכים וכ-4 ליטר מים
    מתבלים ומבשלים לרתיחה
    מנמיכים את האש ומבשלים כשעתים
    טוחנים רק חלק מהמרק
    מגישים עם פטרוזליה קצוצה

    •••••

    מרק אפונה ופתיתי בצק – מצרכים:
    2 בצלים קצוצים
    3 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
    300 גר' אפונה קפואה
    1 שורש פטרוזליה

    לתיבול:
    1 כפית מלח
    1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
    2 כפיות פפריקה מתוק
    2 כפות אבקת מרק עגבניות

    לפתיתי הבצק:
    11/2 כוסות קמח תופח
    1 ביצה
    1/3 כוס שמן
    1/2 כפית מלח
    מעט פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה:
    בסיר של 6 ליטר מטגנים בצל להשחמה
    מוסיפים את הגזרים ומטגנים עוד מעט עד להשחמה קלה
    מוסיפים את האפונה ו-4 ליטר מים
    מתבלים ומביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה מכוסה שעה
    טועמים ומתקנים תיבול

    הכנת פתיתי הבצק:
    מערבבים את כל המצרכים לבצק רך ונוזלי ומגרדים אותו על מסננת מעל המרק הרותח
    מגישים חם

    •••••

    מרק פטריות קרופניק – מצרכים:
    2 בצלים קצוצים
    3 בצלים ירוקים קצוצים
    2 סלסילות פטריות קצוצות
    1 כוס יין לבן
    1 כוס גריסים מושרות במים חמים
    1 כפית מלח
    מעט אגוז מוסקט
    פלפל שחור גרוס טרי

    לרביכה:
    3 כפות קמח
    5 כפות שמן
    2 ליטר מים או ציר ירקות

    אופן ההכנה:
    מטגנים את הבצלים עד להשחמה קלה
    מוסיפים את הפטריות ומטגנים להשחמה
    מוסיפים מים ומביאים לרתיחה מתבלים
    מכינים את הרביכה
    מטגנים בסיר נפרד את הקמח והשמן עד להשחמה
    מוסיפים אל הסיר ומביאים לרתיחה נוספת
    מבשלים חצי שעה
    מוסיפים את הגריסים ומבשלים כחצי שעה נוספת או עד שהגריסים רכים
    מגישים עם בצל ירוק קצוץ

    •••••

    מרק ארטישוק ירושלמי – מצרכים:
    500 גר' ארטישוק ירושלמי קלוף
    2 בצלים קצוצים
    3-4 שיני שום כתושות
    1 ראש סלרי
    3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
    צרור פטרוזליה קצוצה
    1 כפית מלח
    1/2 כפית פלפל שחור

    אופן ההכנה:
    מטגנים עד להשחמה את הבצל
    מוסיפים את השום ואת הירקות
    מטגנים כ-10 ד' מוסיפים את השום ומטגנים 5 ד' נוספות
    מוסיפים מים תבלינים ופטרוזליה ומביאים לרתיחה
    טועמים ומתקנים תיבול
    מבשלים מכוסה על אש נמוכה כשעה
    טועמים מתקנים תיבול וטוחנים למחית חלקה
    מגישים עם מקלות בצק

    •••••

    מרק אספרגוס – מצרכים:
    2 בצלים קצוצים
    1 ראש סלרי
    4 שיני שום
    300 גר' כרוסית
    1 צרור של אספרגוס קצוץ
    1 כוס שקדים
    1 מיכל חלב קוקוס
    1/2 כוס יין לבן
    1 ליטר ציר עוף או מים ו-2 כפות אבקת מרק בטעם בצל
    מלח פלפל שחור גרוס טרי

    אופן ההכנה:
    מטגנים קלות בצל מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת
    מוסיפים את שאר המצרכים ומבאים לרתיחה
    טועמים ומתקנים תיבול
    מבשלים שעה על אש נמוכה מכוסה
    טוחנים את המרק למחית חלקה ומגישים בכוסות אספרסו כשמעל מקשטים עם מעט שקדים מולבנים מטוגנים קלות בשמן ועירית קצוצה

    האזינו כאן לתוכנית המלאה:



    1 תגובות

    מיין תגובות
    1. 1

      מה זה שאשה מדברת ברדיו????